Wat voor velgen onder band 165/65/R14?

Hallo,

ik heb nu standaard velgen met wieldoppen (165/65/R14), deze wil ik gebruiken voor winterbanden en nieuwe velgen aanschaffen. Moet ik dan kijken naar 14 inch velgen als ik dezelfde banden wil houden die ik nu op mijn standaard velgen heb?

Gr

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dan moet je naar 14" velgen kijken.

Ja, 14 inch is de diameter van de velg. Dus de banden moeten een 'gat' hebben van ook 14 inch, anders past het niet. Maar je moet ook kijken naar de breedte van de velg. De banden die je nu hebt zijn 165 mm breed (het eerste getal op de band) en kunnen dus niet op een hele brede 14 inch velg. Er zijn twee dingen die je moet overwegen. Als de zomerbanden die je om de nieuwe velgen wilt leggen nog een milimeter of 3 profiel hebben, zou ik meteen nieuwe banden om de nieuwe velgen laten monteren. Overweging twee is dat als dat voor alle 4 de banden geldt, je misschien ook wel 15 inch velgen en banden kunt nemen. Die zijn iets makkelijker verkrijgbaar en staat vaak net iets mooier op een auto. Als dat laatste je geen snars interesseert (wat ik me kan voorstellen), ga dan voor de goedkoopste oplossing, maar koop wel velgen en banden van een goed A merk. Bij banden gaat het gezegde 'goedkoop is duurkoop' erg vaak op.

Sowieso 14 inch ja, maar er zijn nog meer dingen om op te letten. Het hangt niet alleen af van de maat van je banden maar ook van je auto, er zijn meerdere velgen waar deze banden op passen maar die passen niet allemaal op je auto. Kun je er niet achter komen welke maat velgen je nu hebt? Dan weet je gelijk precies welke maat je nodig hebt.

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bandenmaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100