is het verstandig om een auto met veel kilometers te kopen?

betreft een hyundai van 2000 met 277000 op de teller
en een prijs van 1000€ is dit redelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is lastig hier een goed antwoord op te geven. 10.000 snelweg kilometers is ongeveer dezelfde belasting voor een motor, als een koude start en 10 stadskilometers (!). Gezien de leeftijd en km-stand van de auto, zal de auto voornamelijk snelweg gereden hebben. Dit is dus geen probleem. Let even op bij remmen (trekt-ie naar links of rechts...) en geluiden bij het schakelen. Hyundai is een erg betrouwbaar merk, dus die 277000 km zal motorisch geen probleem zijn. Als de auto netjes is, wellicht met bekende historie enzo, dan zou ik het wel aandurven!

Zolang die auto het nog goed doet maakt de meterstand niet uit, maar ik denk wel dat die niet heel lang meer meegaat, dus als u hem 5 jaar wilt gebruiken ofzo dan zou ik toch voor een auto gaan met een wat minder kilometers kopen.

277000 km is voor een auto die bekend staat als betrouwbaar alvrij veel. Dus ook voor een wat minder gangbaar merk. (Niets slecht over Hyundai !!). Het igt ook aan de onderhoudshistorie. Als alle beurten altijd netjes en op tijd zijn uitgevoerd zal dat beter zijn dan wanneer hier niets van bekend is. Feit is wel dat er heel veel auto*s zijn die met minder km's zijn afgeschreven. Als aan deze auto reparaties moeten worden uitgevoerd, zullen ze niet heel goedkoop zijn. Ik denk dat je voor 1000 best iets kunt vinden met minder km's.

Mijn broer werkt in een garage, hun ervaring met Hyundai is niet al te positief. De motoren gaan het slecht doen, de ramen donderen naar benenden. De deurvergrendeling houd er mee op, veel kortsluiting. De auto's zien er vaak vet uit, maar geven op den duur veel reparaties. Dat is wat ze mij vertelde toen ik mijn auto wilde weg doen en een Hyundai €1000 bak wilde kopen. Ik vind 277000 op de teller HEEL erg veel, bijna 3 ton! Dan zegt het bouwjaar ook niets meer. (ik heb een Mazda van 1995 die heeft 205000 gelopen) Ik zou het echt niet doen als ik jou was. Voor dat geld kun je vast iets beters krijgen, wat minder heeft gelopen.

Over het algemeen is een Hyundai een degelijke auto. Waarbij ook hogere kilometerstanden goed haalbaar zijn. Natuurlijk blijft het kopen van een 2e hands auto een gok. Het kan goed en het kan slecht uitpakken. Maar wanneer het een Diesel auto betreft (wat aannemelijk lijkt gezien een gemiddeld jaar kilometrage van 23.000 km per jaar), lijkt de auto nog lang niet versleten. Bij benzine auto's is de kilometerstand wel behoorlijk hoog. Maar een gok van €1000,- lijkt het me wel waard. De prijs klinkt behoorlijk aantrekkelijk (al weet ik niet welk type). Verder is de onderhoudshistorie van belang. Je kan beter een auto met veel kilometers kopen die goed onderhouden is, dan een auto met weinig kilometers waar heel laks mee om is gegaan. Wanneer er bijvoorbeeld niet tijdig olie is aangevuld kan dit namelijk voor grote problemen zorgen ongeacht de kilometerstand. Een liefhebber zou dit altijd controleren en er met beleid mee omgaan. Wel een tip is het om te kijken wat kilometerstanden zijn die bereikt worden met dit type auto. Maar mijn eindconclusie is: Dat een auto van €1000,- zeker de gok waardig is om het te proberen. Want zoals eerder aangegeven een 2e hands auto kopen blijft een gok. Maar gezien het merk staan ze bekend als degelijk en dat in combinatie met de prijs!

Als de auto heel goed is onderhouden en echt alle onderdelen op tijd zijn vervangen, dan zou het zo moeten zijn dat de auto nog wel even mee kan. Ik zou daar echter niet op gokken. 277.000 km is voor een gemiddelde auto een hoge km stand. Ik denk dat er voor 1000 euro auto's te krijgen zijn met een veel lagere km stand. Misschien zijn ze wel wat ouder. Overigens zou ik voor 1000 euro uberhaupt niet al te veel verwachten. Als een auto van die het een jaar volhoudt mag je volgens mij tevreden zijn. Een tweedehands auto blijft altijd een gok. Het kan hartstikke goed gaan , maar vaak koop je andermans ellende. Is 1000 euro een redelijke prijs voor een Hyundai van 2000 met 277000 km? Ik twijfel. Probeer anders nog wat van de prijs af te dingen als de auto verder goed bevalt. Biedt eens 750 euro en mompel dan nog iets over "crisistijd" en "recessie". Zou de verkoper happen, dan heb je voor weinig geld een auto. Mocht hij toch uit elkaar vallen, dan kun je wellicht nog de bruikbare onderdelen eruit halen en verkopen en de restanten naar de sloop brengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100