Waarom zeggen we 3- of 5 deurs als we het over auto's hebben?

Is de motorklep zo verschillend van de achterklep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een motorkap is, voor zover ik weet, bij elke auto aanwezig. Een achterklep is niet per se nodig. Zo zijn er ook 2-deurs wagens. Voorbeelden kun je vinden door te zoeken op auto-sites. Met andere woorden: het meetellen van een motorkap geeft geen extra informatie, terwijl het tellen van de achterklep dat wel doet.

De motorkap hoor je normaliter niet open te doen tijdens normaal gebruik, alleen bij onderhoud of reparatie als het goed is. Denk dat de motorkap daarom niet mee telt. :)

De motorkap valt niet onder een deur die je veel gebruikt. Hier zet je bijvoorbeeld geen boodschappen neer. Dus die wordt dan niet meegeteld als deur.

De deuren en de achterklep zijn de deuren niet de moterklep.

Alles wat toegang geeft tot de stoelen en banken heet een deur. De achterklep wordt dus ook gezien als deur (behalve bij een sedan). Hoewel het gemakkelijker is om via een zijdeur de stoelen te bereiken.

Bij een auto is iedere deur die je toegang tot de stoelen verschaft een deur. Bij een sedan/limousine model kun je niet via de klep bij de stoelen komen (alleen als je de achterbank opklapt), daar telt het niet als deur, bij de overige modellen doorgaans wel, en dan telt het wel als deur. Maar het is een beetje zinloos inderdaad.

Ik denk dat het verschil er niet in zit of je toegang hebt tot de banken, maar of er een ruit in de deur zit. Zo ja, dan wordt deze meegeteld bij de deuren. Een sedan heeft geen ruit vast aan de kofferklep en is dus geen deur.

Dit is ontstaan nadat de hatchback steeds populairder werd. Met een vierdeurs wordt een auto bedoelt die vier deuren heeft en gewoon een kofferbak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100