Hoeveel dodelijke ongevallen komen voor bij de eerste rijles?

Zie vraag..

Alvast bedankt! Hopelijk heb ik hem goed geplaatst, haha!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is onbekend, puur omdat er bij dodelijke ongelukken niet centraal wordt geregistreerd of het om een rijles ging en om de hoeveelste les het dat ging. Waarschijnlijk is het aantal dodelijke ongelukken tijdens rijles niet zo heel hoog. De instructeur kijkt immers mee en kan altijd ingrijpen middels de dubbele bediening.

Geen, bij een eerste rijles worden er weinig spannende dingen gedaan en mag je blij zijn als je een stukje rijd, daarbij zal een instructeur goed opletten en ingrijpen waar nodig.

Zoals NBK al zei; de eerste rijles stelt weinig voor, de meeste komen de woonwijk niet eens uit. Je moet eerst normaal leren wegrijden en een beetje fatsoenlijk kunnen sturen. Je instructeur zal je dit leren op een zeer rustig stukje weg. Ik was ook aardig nerveus voor mijn eerste rijles en dat is normaal maar bang zijn om dood gereden te worden is wel heel overdreven.

Bronnen:
Ben zelf ook met mijn rijbewijs bezig

De eerste rijles stelt meestal nog niet veel voor en de lesgever past wel op. Eerst zien wat vlees hij in de kuip heeft. Ikzelf ken wel 3 mensen die zijn omgekomen bij het geven van autorijles.(ik deed vroeger takelwerk) Allemaal vaders of broers die zelf les gaven en niet over echte leswagens (met dubbele bediening) beschikten. 2 maal bij het oversteken van een drukke rijbaan en éénmaal bij het vergissen tussen voor en achteruit. Dus toch maar beter naar de rijschool. En daarna hopen dat je de 6 volgende jaren overleefd. Die zijn de gevaarlijkste...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100