Ben je wettelijk verplicht om bij het verlaten van een woonerf voorrang te verlenen?

Ik lees op het internet verschillende versies van mensen die zeggen dat een woonerf een uitritconstructie is en dat je dus voorrang moet verlenen en andere zeggen weer dat het niet zo is. Kan iemand mij hier een duidelijk antwoord op geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor een woonerf afrijden is ALTIJD voorrang geven. Vaak is het ook duidelijk doordat het een uitritconstructie heeft. Toegevoegd na 1 minuut: Het moet wel aangegeven worden door borden, een stoep, een verhoging of ander bestratingsmateriaal maar het bord 'u verlaat een woonerf' lijkt me voldoende.

Voorrangsregels verlaten erf of 30 kilometerzone Bij het verlaten van een erf (bord G6) of een 30 kilometerzone met een uitritconstructie (bijvoorbeeld hoogteverschil door een oprit) moet u alle weggebruikers, dus ook voetgangers, voor laten gaan. Bij het verlaten van een erf of 30 kilometerzone zonder uitritconstructie moet u voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen, tenzij de voorrang geregeld is door verkeerstekens, zoals borden of haaientanden.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ve...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100