Wetgeving voor "bullbar" is er wel, maar over "sidebars" niks?

Aan het aanschaffen/monteren van een bullbar zijn strenge regels verbonden. Echter heb ik de mogelijkheid om zelf sidebars te maken. Ik gebruik dezelfde bevestigingspunten als een sidebar die te koop is. Is het zelf maken en aanbrengen van sidebars volgens de wet legaal, zolang ze niet uitsteken buiten de wielen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even een punt van informatie: Bij de APK controle bij bedrijfsvoertuigen moet het voertuig voldoen aan de op het kentekenbewijs vermelde afmetingen. Vrij vertaald, mag niet breder zijn dan de vermelde breedte op het kentekenbewijs.

Ja, zolang er geen scherpe uitstekende delen aanzitten mag dat. Je zou wel gek zijn om dure sidebars te kopen,als je ze zelf goedkoper (en naar eigen inzicht) kunt maken. Er zijn geen A.P.K. eisen voor, dus als je binnen de toegestane afmetingen blijft is alles goed, mits deugdelijk bevestigd.

Zolang je inderdaad maar zorgt dat het uitsteken niet buiten de wielen komt, er géén scherpe delen zijn, en alles deugdelijk bevestigd is, zit je hellemaal goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100