Zouden wij niet net als ik Belgie onze kinderen zelf leren autorijden?

ipv die dure lessen bij een rijschool.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is geen goede zaak. Er gebeuren regelmatig ernstige ongelukken doordat onbevoegde mensen autorijles geven. België lijkt me zeker geen goed voorbeeld. Het aantal verkeersdoden is er erg hoog, veel hoger als in Nederland.

Nee helemaal niet. gewoon naar de rijschool, praktijk en theorie. Als iemand nu zijn richting-aanwijzer al niet gebruikt zal deze dat ook zijn kinderen leren. Ben wel je met je eens dat de lessen ontzettend duur zijn.

Nee, dat lijkt me een heel slecht idee. Je ziet hoe weinig verkeersinzicht veel mensen nu al hebben. Nog afgezien van de soms gebrekkige kennis van de verkeersregels. Die amateurs zouden dan anderen moeten leren rijden, en nog wel zonder de dubbele bediening? Veel te riskant. Rijles is inderdaad wel heel duur. Aan de andere kant, stel je voor dat jij rijinstructeur was, of rijschoolhouder. Ik denk niet dat jij het voor minder zou kunnen doen. Ik betaal liever meer als dat leidt tot een duidelijke vermindering van het aantal verkeersdoden en -gewonden. Ik heb me zelfs voorgenomen om binnen de komende twee jaar een rijles te nemen om eens van een onafhankelijk persoon te horen hoe ik nu werkelijk rijd. Ik zou dat zelfs verplicht willen stellen: elke vijf jaar een uur rijles voor iedere automobilist. Als een rijles € 65 kost, kost dat ruwweg een euro per maand. De verbeterde verkeersveiligheid lijkt mij dat ruimschoots waard.

Nee, dat lijkt me absoluut een heel slecht idee. Ten eerste omdat rijsinstructeurs hiervoor zijn opgeleid. Ten tweede kunnen zij ingrijpen, zelf ook remmen en gasgeven en hebben zij extra spiegels. Zelf heb ik mijn rijbewijs alleen maar kunnen halen dankzij een zeer goede en geduldige rij-instructeur. Ik was absoluut een gevaar op de weg geweest zonder zijn zeer deskundige begeleiding. En ja, dat kost geld, maar mijn leven en dat van anderen zijn dat meer dan waard!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100