Set winterbanden van 2002, kan ik die gebruiken?

Ik lees op diverse sites dat je banden na 6 jaar beter kunt vervangen, maar ik heb een set winterbanden van 2002 met ruim profiel (milimeter of 5-6). Is het gevaarlijk als ik die monteer of word ik onterecht 'bang' gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt er helemaal aan hoe deze banden zijn opgeslagen. Ga er maar van uit dat nieuwe banden soms ook een aantal jaren in de opslag hebben gelegen eer dat ze op de auto worden gemonteerd. Als er geen droogte schuurtjes in het rubber zitten en de banden goed op spanning op een zgn banden boom zijn opgeborgen dan zie ik er geen probleem in. Je vermeld niet of de banden al die tijd op een velg en onder spanning zijn op geslagen. Als de banden in een rek hebben gelegen dan kunnen de banden ovaal geworden zijn (zeer irritant tijdens het rijden). Mocht je er niet gerust over zijn, neem de banden dan mee naar een goede banden leverancier (Geen kwik-fit oid) en laat deze de banden na kijken maar let wel op dat ze jou niet onnodig een nieuw setje aan smeren. Ik zou me niet onnodig bang laten maken over allerlei verhalen, er rijden duizenden auto's rond met banden ouder dan 6 jaar en zonder problemen. Met cover banden of opsnijders is het een heel ander verhaal. Dus, LAAT JE NIET GEK MAKEN, maar gebruik wel gezond verstand en bij twijfel vraag het aan de expert. Succes!!

Ik lees op het net dat banden die langer dan zes jaar geleden geproduceerd zijn onveilig kunnen zijn omdat het loopvlak ineens kan afscheuren omdat het materiaal verweerd is. Dit is aan de buitenkant niet direct te zien.

Als ze niet elk jaar werden gebruikt moeten ze wel droog hebben gelegen.. is er mee gereden al die jaren en er zit minimaal 4mm profiel op maakt het niet uit...

Als de banden nog goed zijn waarom zou je deze dan moeten vervangen! Je profiel 5-6 milimeter is nog prima. Want ze moeten minimaal 4 mm zijn. Ik zou ze nog gewoon gebruiken. Wij gebruiken ze al jaren. En vervangen ze alleen als het nodig is i.v.m. profiel. Toegevoegd na 2 minuten: Ik ga er dan wel vanuit dat je ze ieder jaar hebt gebruikt. En niet 6 jaar ergens hebben gelegen.

Bronnen:
http://www.multilease.nl/winterbanden/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100