Als je de winterbanden weer monteert, is het dan belangrijk dat elk wiel op dezelfde plaats komt als het vorig jaar?

Dit in verband met het uitlijnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het belangrijkste is dat je op de aangedreven as (meestal de voorwielen) banden hebt liggen met het meeste profiel, als er op de band geen draairichting van toepassing is is het zelfs aan te raden om de wielen kruislings te wisselen. Band links achter naar rechtsvoor; band rechtsvoor naar rechtsachter; band rechtsachter naar linksvoor; band linksvoor naar linksachter.

Jazeker Jol, dat is erg belangrijk. Je ziet ook vaak dat mensen er met krijt op schrijven, of het wiel links of rechts en voor of achter moet worden gemonteerd. Ze hebben er zelfs een grappigs voor uitgevonden: gekleurde dopjes voor op het wiel, zodat je aan de kleur van het dopje kan zien waar de band moet komen. ;-)

Kwa uitlijning maakt het niet uit! Het is alleen wel aan teraden om de banden op de zelfde plek terug te monteren. Sowiso al omdat sommige banden een draairichting hebben. Maar vooral door de slijtage, aangezien de banden van de voor en achter as ongelijk afslijten (meestal de aangedreven as harder) en dit een negatief weg gedrag kan geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100