Wat is het risico wanneer ik met zomerbanden naar een bestemming in Duitsland rijd? Tot wanneer geldt zogenaamd de winterbandenplicht?

Kan ik zomaar worden aangehouden in Duitsland, omdat ik zomerbanden onder mijn auto heb, of moet je perse een ongeluk maken om te worden bekeurd op je winterbanden?
Tot wanneer geldt deze zogenaamde winterbandenplicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sinds vorig jaar is het verplicht bij sneeuw, ijs en andere gladheid. Dus als het droog is niet

Wie tijdens winterse omstandigheden wordt betrapt op het rijden met zomerbanden wordt beboet met € 40. Als men bij een ongeluk op het niet gebruiken van winterbanden tijdens winterse omstandigheden wordt betrapt krijgt men een boete van € 80. Dit geldt ook als de auto niet meer kan rijden vanwege de gladheid en een file veroorzaakt op de autobahn. Voor Duitse bestuurders heeft een en ander bovendien ook invloed op de punten voor het puntenrijbewijs. dit gaat in per 29-11-2011{morgen dus}

Bronnen:
http://www.toerismenieuws.nl/2010/11/winte...

Het risico wat je loopt is dat je zonder winterbanden mede aansprakelijk word gesteld bij een aanrijding, zelfs al heb je geen schuld! Hinder je het verkeer omdat je niet mee kunt komen of jezelf vastrijdt in de sneeuw dan kun je een boete krijgen. De regels voor winter banden duren tot eind maart. Als je gewone banden onder je auto hebt en er is geen aanleiding toe, dan wordt je ook niet aangehouden.

Winterbandenplicht in Duitsland is niet aan een datum gekoppeld. Bij winterse omstandigheden moet de auto daaraan zijn aangepast. Risico is een boete en mogelijk aansprakelijkheid bij een aanrijding.

Bronnen:
http://www.anwb.nl/rechtshulp,/op-vakantie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100