Als bij een autoverzekering de schade op 50/50 uitkomt en je hebt een all-risk verzekering,word je no-claim dan ook verlaagd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je no-claim korting (bonus/,malus heet dat tegenwoordig) wordt verlaagd als er een claim uitbetaald moet worden. Dit heeft weinig met casco verzekering te maken, veel met de WA verzekering voor de auto. De enige manier om te voorkomen dat je bonus/malus trede aangepast wordt is om jouw deel van de schade uit eigen zak te betalen. En ja, de verzekering van beide partijen (als de andere partij tenminste ook een motorvoertuig was) zal bij deze schade de no-claim korting verminderen. Per slot hebben in de ogen van de verzekeraars beide partijen niet goed gehandeld. Aanvulling, net buityen de vraag om: Een heel enkele schadesoort wordt bij sommige verzekeraars niet meegeteld bij vermindering van no claim. Mijn verzekering telt bv de verplichte uitbetaling aan zwakke verkeersdeelnemers niet mee, mits verkeerstechnisch de bestuurder niets te verwijten is. En ook wildschade vermindert de no claim niet. Het is bij sommige verzekeraars ook mogelijk dat de no claim korting sowieso niet verlaagd wordt...dat risico is dan afgedekt. Dat kan op afkoop zijn (hogere standaard premie) of op basis van zeer lang schade vrij rijden (>20 jaar in mijn geval)

Dat is het 'mooie' als beide partijen 'schuld' hebben; dan kan van beide partijen de premie worden verhoogd en de no-claim verlaagd...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100