wat betekent het als een monteur zegt dat de motor van je auto "rauw" is?

Gistermiddag zei een tankbediende bij het tankstation tegen mij dat hij mij wilde waarschuwen, omdat de motor van mijn Ford Fiesta (uit 1995) rauw is. Maar wat is een "rauwe motor", wat zijn de gevolgen en wat kan ik er aan doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat er te weinig olie inzit, bijvullen dus.

Hij bedoeld daarmee dat je motoer niet soepel loopt dus nodig aan een goede onderhoudsbeurt toe is. Afstellen en verversen van de olie.

ik denk dat hij wat meer bedoeld dan alleen maar wat olie verversen hij denk dat je cylinders versleten zijn o.i.d ? en/of dat je moter teveel olie consumeert ? ik vermoed in elk geval dat je oliepeil erg laag is en dat, als hij geen olie lekt, de oorzaak toch behoorlijk verontrustend klinkt maar tja ik denk dat je toch even wat meer uitleg van hem moet vragen.

Een 'rauw' lopende motor kan ontstaan doordat de ontsteking niet (helemaal) goed staat afgesteld. Even laten controleren....!

Dan moet je je olie bijvullen! Er zijn ook flesjes te koop met spul erin die je motor, leidingen grondig reinigen!

Een Ford Fiesta van een dergelijk bouwjaar kan inderdaad rauw lopen door een versleten nokkenas. Een bekend verschijnsel voor bepaalde type motoren. Een flinke en prijzige klus en lijkt ons niet echt de moeite meer waard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100