'T uitzicht naar achteren bij een MX5 valt tegen (als de kap er op zit). Is daar iets handigs op (te bedenken)?

'T achterraampje lijkt te laag te zitten waardoor je tegen 't wegdek aan kijkt, als je naar achteren kijkt. (Of ik ben te lang ;).)

Schuin naar achteren kijken kan trouwens al helemaal niet. Dus je moet al veel op de linkerspiegel vertrouwen. Dus extra zicht naar achteren is welkom :).

Weet jij het antwoord?

/2500

Wees een bikkel en rijd met open kap. Als je geen goed zicht hebt, moet je ofwel extra spiegels monteren (caravanspiegel, dodehoekspiegel, whatever), ofwel niet rijden. Andere weggebruikers zullen je dankbaar zijn. Vooral de fietsers.

1: Op een of andere manier je stoel verlagen kan het probleem oplossen. 2: Net als Ferrari's (enzo) een radio gebruiken zoals de Pioneer p5100DVD en een achteruitrij camera inbouwen op een dusdanige manier dat je naar achter kunt kijken terwijl je gewoon rijd.

Bronnen:
http://www.pioneer.nl/nl/products/25/109/2...

Ik kan even geen foto vinden, maar citoën had gewoonte om de binnenspiegel op het dahboard te plaatsen ipv aan plafond. Als de spiegel lager zit wordt het zicht naar achter hoger.

Ik rijd zelf in een MX5 en in een Ciroen berlingo bestelwagen, hierdoor ben ik gewend om alleen met de beide zijspiegels te rijden . Ik denk dat men te weinig met de rechterspiegel rijdt , alle berijders van vrachtautos en bestelwagens doen het ,dus even oefenen en je kan ook zonder middenspiegel.

Een achteruitkijk camera is wel de meest luxe oplossing. Als je even googled is er zelfs een te vinden waarbij er een LCD schermpje in de achteruitkijk spiegel zit en tegenwoordig vallen de prijzen wel mee.

Bronnen:
http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...

Bij baby-winkels kan je een achteruitkijkspiegel kopen die je met een zuignap op je raam monteert. Hij is bedoeld dat je je kind achterin in de gaten kan houden, maar je kan hem ook op jouw favoriete hoogte op je voorruit plakken om als alternatief voor de gewone achteruitkijkspeigel te dienen.

Bij het rechtsafslaan rustig aan en double check of er geen fietsers rechtdoor gaan. Verder is het wennen. En het went.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100