Wat is het verschil tussen stoppen, parkeren en stilstaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

stoppen ga je doen, en als je dat gedaan hebt sta je stil. Blijf je langer staan en verlaat je de auto, dan parkeer je. Als je ergens niet mag stoppen, mag de rest ook niet. MAg je niet parkeren, dan mag stilstaan (bv voor onmiddellijk laden en lossen of in- of uitstappen) meestal wel.

Stoppen is als het ware de handeling die je doet voor je stil staat. 'Stoppen' en 'stil staan' verschilt dan weer van 'parkeren' omdat het overal wel kan. Maar parkeren kan je alleen op aangewezen plekken daarvoor.

STOPPEN doet men als bestuurder gedwongen door een verkeerssituatie. Bijvoorbeeld een aanwijzing, verkeersteken of -regel. STILSTAAN doe je als bestuurder vrijwillig. Je bent bezig met het onmiddellijk in- EN uitstappen van passagiers of laden en lossen van goederen. Korter dan 5 minuten. (Voor steden met parkeerbeheerterreur geldt: zodra je uit het zicht van parkeerbeheer bent...) PARKEREN: Je brengt als bestuurder je voertuig vrijwillig tot stilstand en bent NIET bezig met het onmiddelijk in- of uitstappen van passagiers of onmiddelijk laden of lossen van goederen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100