Mag je stilstaan op de vluchtstrook om een reclamebord te lezen?

In de gemeente Lelystad staan langs autowegen veel reclameborden binnen de bebouwde kom. Wil je deze lezen om bijvoorbeeld een datum, adres of een telefoonnummer te noteren, dan ben je genoodzaakt om met je auto stil te staan op de vluchtstrook.

Veilig Verkeer Nederland ergert zich aan reclameborden langs autowegen omdat deze de aandacht van de automobilist afleiden en het verkeer in gevaar kan brengen.

Volgens mij mag je niet stilstaan op de vluchtstrook om op je gemak een reclamebord te lezen en om iets te noteren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat mag je niet. Het is erg gevaarlijk om stil te staan op de vluchtstrook. Dat overheden toestaan,dat dergelijke reclames daar worden geplaatst,zal wel te maken hebben met het genereren van inkomsten!

Het is verboden om zonder noodzaak stil te staan op de vluchtstrook. De 'noodzaak' om een reclamebord te lezen is geen noodzaak volgens de wet. En volgens mij ook niet.

Absoluut niet, levensgevaarlijk.

Je mag nooit zonder absolute noodzaak stoppen op de vluchtstrook. Je bent strafbaar. Niet alleen dat, je brengt anderen en jezelf in gevaar. Zelfs als je genoodzaakt bent te stoppen op de vluchtstrook, moet je je voertuig verlaten. Heb je ooit gezien hoe een auto eruitziet nadat een vrachtwagen, die toevallig net iets te ver rechts reed, eroverheen is gegaan? Als je dat reclamebord toch wilt lezen, moet je nog eens langsrijden, met een bijrijder die een foto maakt of die snel een telefoonnummer opschrijft.

Jahoor dat mag wel, dan kan je op je gemak het telefoon nummer opschrijven er een foto van maken en heb je ook stoeltjes bij je dan zou ik er ook even rustig bij gaan zitten. Dan laat je de reclame goed op je inwerken. Misschien heb je ook nog wel iets te drinken bij je, zoniet de volgende keer dan meenemen. En ze hebben bij het pomp station vaak van die wegwerp barbeque's, als je er toch gaat zitten erg handig en ja de mensen die er weel voor autopech stoppen die moeten hun auto maar even vooruitduwen naar de volgende vluchtstrook, of beter nog geef ze koffie en laat ze mee eten , je zit er nu toch. Toegevoegd na 19 uur: Sorry ik kon het niet laten.

De vragensteller vraagt: Binnen de bebouwde kom. En ja, dit is inderdaag gewoon toegestaan. Geen probleem dus, zeker niet als er ook nog eens een reservestrook is zoals je omschrijft.

Hangt er toch echt van af welke verkeersborden eraan vooraf gingen. Als dit verkeersbord erbij staat, of als die eerder op die weg stond. Dan mag 't echt niet!

nee,je mag niet stoppen op de vluchtstrook,alleen met auto pech,of als je je nie goed voelt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100