Benzineprijs omhoog ipv rekeningrijden?

Waarom moeilijk willen doen met kastjes in de auto etc terwijl je ook gewoon de wegenbelasting kan afschaffen en de benzineprijs flink omhoog gooien. Zo betaal je alsnog per km en worden zuinige auto's beloond...

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe ze ook alles berekenen met rekeningrijden of brandstofprijzen omhoog.De automobilist zal er nooit niet op vooruit gaan.

Een belangrijk nadeel is dat mensen die in de grensstreek wonen dan 'bij de buren' gaan tanken en zo de extra belasting ontduiken..

Op zich een goed idee omdat de vervuiler / kilometervreter dan betaalt, inclusief buitenlanders / vakantiegangers die gebruik maken van ons wegennet. Mogelijk geeft het wel een rem op de flexibiliteit op de arbeidsmarkt en stremming op de woningmarkt, omdat de werkkilometers te duur worden, daar waar reizen met het openbaar vervoer voor velen geen gewenst alternatief is. Voor tankstationhouders in de grensstreek zal dan wel een overgangsregeling of compensatie geregeld moeten worden. Ik denk dat de grootste weerstand van de vervoerssector zal komen, omdat deze met een kostenverhoging te maken krijgen. Een kostenverhoging die -links om of rechts om- uiteindelijk toch door de consument of belastingbetaler betaald zal moeten worden. Desalniettemin lijkt het mij ook makkelijker en goedkoper dan wegenbelasting, kastjes, tolpoorten etc., ook al vraagt het van de pomphouders wel weer een aparte administratie en afdracht (naast de BTW).

Dit is een idee dat je niet als Nederland alleen kan invoeren. Als je dit zou doen dan gaat de benzine prijs ongeveer verdubbelen. Dan wordt het voor heel veel mensen wel aantrekkelijk om met wat jerrycans naar België of Duitsland te rijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100