mag ik met spaans kenteken aankomende winter in nederland rijden, ik ben resident in spanje, auto staat op mijn naam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

maar als je gewoon in Spanje ingeschreven staat, is dit geen enkel probleem! Aks een Spanjaard besluit een half jaar in NEDERLAnd te gaan wonen, kan dat toch ook? Hoevaak zie je niet een Duits Kenteken bij een Woning staan? Ook dat is gewoon iemand die veel in Duitsland is, mar soms hier 1 telefoontje naar het Rdw of de belastingdienst, en jij hebt al je antwoorden waarvan je dan ook 100% zeker weet dat dat het juiste is! Immers: Wie betaalt je boete hier, als blijkt dat het niet mag? Ik denk NIEMAND hier . . .

Je mag als Nederlands ingezetene niet rijden in een auto met een buitenlands kenteken. Maar als je een vast adres in Spanje hebt waar je ook staat ingeschreven, en je staat niet meer ingeschreven in Nederland, dan mag je gewoon in je auto met Spaans kenteken rijden. let op: dus niet familieleden uit Nederland je auto laten besturen!

Bronnen:
http://www.flitsservice.nl/phpBB/auto-s/au...

Als je voor langere tijd in Nederland bent mag je niet met een buitenlands voertuig rond rijden. Je betaald dan geen wegenbelasting en dat zal als belastingontduiking worden gezien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100