Een grote goedkope auto speciaal voor roadtrip, suggesties?

Ik ga met een paar vrienden twee weken lang door europa rijden. We dachten er eerst aan om een camper te kopen, maar deze zijn binnen ons budget van 1500 niet betrouwbaar genoeg. Caravan zou ook leuk zijn maar daar hebben we geen rijbewijs voor.

De eisen:
- Hooguit 1500,-
- Groot (minstens een ruime stationwagen)
- Betrouwbaar, liefst verkopen na 2 weken.
- Enigszins zuinig
- Diesel uiteraard
Hij mag lelijk als de nacht zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo'n oud Volkswagen busje/camper lijkt me ideaal voor de trip..

Een oude limosine

Een Volvo station.

voor 1500 euro max. kan je natuurlijk geen echt betrouwbare auto kopen om door europa heen te trekken. maar zoals bovenstaand antwoord zou ik ook voor een volvo station gaan, die zijn sterk en betrouwbaar. fijne vakantie alvast

een volvo 740 zou zijn waar ik naar ging zoeken die zijn ruim betrouwbaar en het is een gave auto.Maar eigenlijk zijn er een hoop grote auto's die voor jouw doel geschikt zijn en voor 1500 eu wel te kopen zijn.Bedenk wel dat grote auto's iet voor niets voor weinig te koop zijn en je bij terug komst de auto mischien niet heel snel weer verkocht krijgt.Misschien is een aankoop keuring ook een goed idee dat kan bij bijna iedere garage dan word je kunt er hoop profijt van hebben. prettige vakantie

een grote betrouwbaren auto kopen voor max. 1500 euro. om hem vervolgens na 2wk weer te verkopen...volgens mijn kunnen jullie beter overwegen om zo'n auto te huren weet je te minste zeker dat ie betrouwbaar is. en zeker als je een diesel wilt betaal je ook al de hoofdprijs aan wegen belasting. ik dank dat je goed koper uit ben als je een auto huurt. dus mijn conclusie huur een auto.

Dag Stein. Woon je in Stein ? En met welk bedrag zijn jullie tevreden , als je hem weer verkoopt ? Als ik dat weet , heb ik misschien suggesties. Betrouwbare Topmerken zijn Mercedes ,VW, Audi, Volvo , Toyota. In willekeurige volgorde.

In jouw geval zou ik kijken naar een Ford Scorpio of Citroen XM. Beiden rijden als een vorst, zijn enorm groot en hebben techniek die overal te repareren is. Ze kosten bijna niets en ik vond zelfs exemplaren met minder dan twee ton op de teller. Wel even iemand meenemen die de auto grondig kan beoordelen, want voor deze prijs zitten er natuurlijk ook rotte auto's tussen.

Volvo 850 Estate vanaf bouwjaar 1995, daar zijn de kinderziektes van de eerste serie namelijk uit. Geen van voor 95 kopen dus. 2e serie lopen tonnen. Geen 2 liter nemen, veel te traag, minimaal de 2.5. Kwaaltjes, automaatbak, spruitstuk, rammeltjes in de voortrein, uitlijngevoelig, de lak wil wel eens loslaten (blanke laklaag) en nog wat kleine dingen. Geweldige auto's, 20V is snel, mooi geluid, best goede wegligging voor een Volvo, ruim, comfortabel, best zuinig; 1 op 10/11 gemiddeld is mogelijk. Als je er een koopt dan doe een grote beurt, laat hem uitlijnen, banden balanceren en je hebt echt een geweldige kar.

Als je een mooie roadtrip wilt maken Google dan ook eens op carbagerun. Doe zelf ook mee. We hebben een chrysler voyager uit 94 gekocht. Rijdt super, vooralsnog geen mankementen oid

Misschien is een oude ambulance of zelfs een begrafenisauto een optie?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100