Klopt 't dat een particulier NIET 4 maanden voor 't aflopen een nieuwe APK mag laten doen, maar dat een autohandelaar dat WEL mag doen?

(Of in dat laatste geval: bijv. ook 8 maanden vantevoren.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle informatie over APK is te vinden op de site van RDW. Als je twee maanden voor vervaldatum van je APK je voertuig laat keuren, is deze 14 maanden geldig. Toegevoegd op 12-06-2009 17:05:20 Als je langer als twee maanden van te voren laat keuren is deze weer 12 maanden geldig.

Bronnen:
http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/apk/...

Wanneer een kenteken geschorst is door een dealer, of autohandelaar dan mag deze indien het voertuig dat bij het desbetreffende kenteken hoort deze weer met een nieuwe APK uitleveren...

Volgens mij mag iedereen op elk willekeurig moment z'n auto laten keuren.

Ik heb het zelf een keer eerder laten doen, omdat het samen ging met een grote beurt (die ook 1x per jaar moet worden uitgevoerd.) Dat was toen 3 maanden. Volgens mij kan je daar zelf voor kiezen. Als je maar betaald. De laatste datum van het keuren wordt dan uiteraard wel het begin van de nieuwe termijn van een jaar. Toegevoegd op 12-06-2009 16:49:12 Er is alleen een plicht van minimaal 1x per jaar. Als je een nieuwe auto koopt was het een aantal jaren geleden ook mogelijk om een keuring via de ANWB te laten doen. Exacte details moet je zelf even nazoeken of opvragen.

Je kan en mag elke dag een APK keuring doen als je dat wilt. Wanneer je bijvoorbeeld je auto wilt verkopen kun je er eventueel een nieuwe APK bij doen die dan weer 12 maanden geldig is.

Apk keuren mag altijd, keuring kan max 14 maanden geldig zijn. Als je een auto vaak laat keuren loop je wel een verhoogde kans op de zogeheten steekproef want de RDW houdt wel bij hoe vaak een auto voor een keuring wordt aangeboden. Tijdens schorsing hoeft je auto geen geldige apk te hebben. Voor de sloopregeling die nu loopt geldt als 1 van de voorwaarden dat je een auto mag aanbieden die nog een geldige looptijd van de apk heeft van minimaal 3 maanden. Oh ja het antwoord op de vraag is dus nee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100