Waar is de benzine prijs op dit ogenblik aan gekoppeld :( ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan de schatkist.

Aan de stijgende olieprijs...

Aan de prijs van een vat (159 ltr.) olie... Maar dit is altijd al zo geweest... De accijnsen op brandstof is overigens zo hoog dat de prijs voor een liter benzine in Nederland eigenlijk nooit onder de € 1,08 uit kan komen...

De benzine prijs is nergens aan gekoppeld echter aangezien olie een belangrijk ingrediënt is van benzine heeft de olieprijs wel een zware invloed prijs van benzine.

Waarschijnlijk aan de bankrekening van de oliemaatschappijen...

- Aan de olie vooraat. - Accijns. - De gas prijs in nederland (omdat een briljante minister van financien dit ooit aan elkaar gekoppelt heeft.)

Aan de vraag en aanbod op de oliemarkt. Het kan zo zijn dat er olietankers buitengaats liggen te wachten tot dat de olieprijs hoger wordt. Die oliemarkt is overigens een vrij ondoorzichtig gebeuren met speculanten die een optie op zo veel olie kunnen nemen zodat de prijs weer stijgt. Later als er dan weer minder aanbod is stijgt de prijs weer verder tot dat deze gestuurd weer wordt losgelaten. De opec (organisatie van olie producerende landen) laat niet toe dat deze prijs te laag komt. Dat kan door de olieproductie op te voeren of juist te verminderen. Meer olie, lagere prijs, want meer aanbod, minder olie hogere prijs, want minder aanbod. Als je dit interessant vindt moet je je in beurseconomie gaan verdiepen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100