Mijn auto vertoont hier en daar roestplekken. Is het een idee om die roestplekken nu met Owatrol aan te tippen, om de roestvorming even tegen te gaan.

Ik heb geen garage, maar zie de roestplekjes en -plekken als de mazelen op mijn wagen verschijnen..... Is het nu een idee om die plekken met Owatrol te behandelen en later, bijvoorbeeld in de zomer, die roestplekken alsnog weg schuren en netjes, o.a. met kleurlak af te werken? Of heeft dat geen zin?

En is Owatrol trouwens hetzelfde als een roestomvormer? Of is dat weer iets anders?

Graag jullie ervaringen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb geen ervaring met owatrol, maar misschien kan je iets met oxaalzuur/cola/fosforzuur doen. en dan netjes oververven idd

Owatrol lost je probleem niet op maar vertraagt het roest proces heel erg. Het middel is sterk penetrant en werkt (naar mijn menig) goed bij puntlassen en plekken waar meerdere lagen plaatwerk bijelkaar komen. Owatrol is geen roestomvormer zoals bijv. Fertan. Ook heeft het wat nadelen waar je rekening mee moet houden: Je kan het niet overspuiten met een 2K lak. En als er echt dikke korsten roest aanwezig zijn dan willen deze wel eens loslaten waarna het roesten vervolgens gewoon verder gaat. Het is een tijdelijke oplossing,dus voor jou goed te gebruiken

Owatrol is een super 'prutje'! Doe het precies zoals je zegt en dan gaat het een lange tijd goed. Ik heb owatrol wel eens met menie gemengd, en dit werkt ook goed, tot nu toe (na 6 jaar). Toegevoegd na 10 minuten: Trouwens.. owatrol is beter tegen roest dan normale lak. Mocht je toch nog in de zomer de slechte plekken willen overspuiten/lakken, meng dan de verf met een beetje owatrol. De droogtijd is langer, maar het resultaat is mooier, en blijft langer mooi!

Ik zou die roestplekjes doen met roestomvormer van Brunox in een spuitbus, eerst losse roest wegschuren en dan erop spuiten, vorig jaar mijn benz gedaan, geen roest meer, gewoon daarna kleurlak eroover. Superspul!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100