Werken Taumittelsprühanlagen wel eens?

Op sommige Duitse Autobahnen staan waarschuwingsbordjes voor Taumittelsprühanlagen. Dat zijn volautomatische sproeiers, die bij (kans op) gladheid een pekeloplossing op de rijbaan spuiten.

Een mooi systeem, maar ik heb het nog nooit in werking gezien. Wel heb ik op de plekken waar die Taumittelsprühanlagen staan, gewone zoutstrooiers zien rijden.

Op http://de.wikipedia.org/wiki/Taumittelspr%C3%BChanlage kan ik niet vinden of deze installaties nog in gebruik zijn. Het enige dat ik kon vinden, was reclame op http://www.kuepper-weisser.de/index.php?id=741 en een filmpje op http://vplayer.ilsemedia.nl/swf/im_player.swf?file=http://www.kuepper-weisser.de/uploads/tx_flvplayer/Lausanne_02.flv - maar ik weet niet of dat realistisch is.

Worden de Taumittelsprühanlagen daadwerkelijk gebruikt? Zo ja, wanneer sproeien ze dan, en hoe ziet dat eruit als je op dat moment op die plek rijdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja ik heb ze wel eens zien werken. Net kleine fonteinen (niet groter dan op jouw afbeelding). Met een beetje geluk is de rijbaan dan ijsvrij, vaak ook alleen de helft...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100