Waar wordt een airbag mee opgeblazen?

Weet jij het antwoord?

/2500

met stikstof dachht ik, deze komt voort uit een explosie van een chemische component aziridines genaamd. Maar tegenwoordig wordt er ook CO2 gebruikt, meer zelfs denk ik. Van aziridines werden vroeger ook slaghoedjes gemaakt overigens, dat terzijde.

Dit gebeurd door een heliumcylinder die in verbinding staat met de airbag en de sensor in de auto die het juiste signaal moet geven aan de airbag...

Het is een springstof die dat doet, worden er ook al vragen gewist die kloppen... Moderator toch... Die wordt elektrisch ontstoken en het is een springstof... Toegevoegd op 01-06-2009 19:58:13 En die explosie opent een gascilinder en het gaat voor 99 % om een niet-actief, volledig non-toxisch gas dat voordat het de luchtzak bereikt, wordt gekoeld en door middel van speciale filters van verbrandingsresten wordt gezuiverd. Er kan echter een zekere hoeveelheid stof en basische deeltjes overblijven waardoor irritatie van de huid, het slijmvlies en de ogen kan optreden. Het gaat echter om een geïsoleerd verschijnsel van korte duur dat niet als schadelijk voor de gezondheid wordt beschouwd.

Er zit een 'gasgenerator' in. Uit de stoffen NaN3, KNO3, and SiO2 produceert ie razendsnel N2 oftewel stikstof.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100