Kan je 't panorama-dak van een Peugeot 206 Roland Garros er ook af halen zodat je (half)open kan rijden?

Er staat wel bij: schuifdak.
Ik weet dat onder 't panorama-dak de zonwering/bedekking electrisch weggeschoven kan worden. Maar dat 't glazen dak zelf weggeschoven kan worden, dat lijkt me onmogelijk?

http://www.autotrader.nl/auto/kopen/Peugeot/206/2ZZV8/algemeen.htm?sortering=PRIJS_OPLOPEND&trefwoord=roland%20garros&merken=peugeot&modellen=206&vanBouwjaar=2001&totBouwjaar=2001&postcode=8431EN&dealerTypes=AUTOBEDRIJF&dealerTypes=BOVAG_ABA&dealerTypes=BOVAG_NDA&dealerTypes=MERKDEALER&dealerTypes=PARTICULIER&dealerTypes=ZAKELIJKPARTICULIER&facet_model=206&facet_make=peugeot&paginaNummer=1&total=7&pos=4

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat zal niet gaan, een schuifdak (de naam zegt het al), schuift open of dicht en is bevestigd in geleiderails. Wil je echt "open"rijden, dan zul je moeten zoeken op cabrio (van cabriolet). Panoramadak wil alleen maar zeggen dat het dak van glas is, dat je er dus doorheen kunt kijken. Als er staat schuifdak, kun je er niet doorheen kijken. Er zijn ook vaste panoramadaken, dus kun je er wel doorheen kijken, maar niet open schuiven. Dan heb je nog de "softtops" en de "hardtops". Hierbij kun je wel open rijden, want het zijn cabriolets, waarbij softtop de linnen kap is, die je open kan klappen (handmatig of elektrisch) en de hardtop (de vaste dichte kap die de sofftop vervangt), voor de wintermaanden.

Nee, dat dak zelf gaat er niet af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100