Welk type Mercedes zijn die gepantserde auto's? Die waar bijvoorbeeld Geert Wilders in rijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo Yorick, Dit zijn de "E" en de "S" klasse van mercedes.

Mercedes S 600 Guard

Bronnen:
http://www.autowereld.com/autonieuws/detai...

Bij mijn weten gebruiken arrestatieteams en KMAR Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging Audi's en BMW's Toegevoegd na 1 minuut: En ook Mercedes S en E klasse en zelfs een Skoda Superb.

Gepantserde auto's zijn gewone auto's die (o.a. bij Defensie) helemaal worden omgebouwd met extra stalen platen in de deuren en extra dik glas en banden die niet lek geschoten kunnen worden. Omdat die extra's allemaal ruimte vergen, is het noodzakelijk om daarvoor grote auto's te gebruiken. Het merk maakt daarbij niet zoveel uit. Het gaat dus om de grootte. En dat komt goed uit want het zijn doorgaans mensen uit de top die zo'n auto nodig hebben en die krijgen/hebben vaak toch al grote auto's.

Er zijn diverse types en uitvoeringen. In Carros staat een leuk stuk over kosten, merken etc van de diverse fabrikanten. Onderaan elk stuk staat weer een link naar specifieke modellen.

Bronnen:
http://www.carros.nl/reportages/steeds-mee...

In principe kan elke auto gepantserd worden. Wel moet het motervermogen groot genoeg zijn om het extra gewicht aan te kunnen. Ik heb vroeger in een gepantserde bus (rijdend bankkantoor) gereden die berg opwaarts met veel moeite in de tweede versnelling maximaal 20 km/u haalde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100