Is het mogenlijk om een reis om de wereld te maken in 80 dagen? Zo ja is dat wel eens gebeurt vroeger? Zonder vliegtuigen.

Na aanleiding van het boek van jules verne

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is prima mogelijk. Hier een paar mensen die de reis hebben gemaakt: 1889 - Nellie Bly, in 72 dagen 1903 – James Willis Sayre in 55 1988 - Michael Palin (van Monty Python) in 79 dagen Toegevoegd na 2 minuten: Allemaal zonder vliegtuigen uiteraard. Nellie Bly deed het 16 jaar na publicatie van het boek, dus die kan slechts gebruik gemaakt hebben van de technologie uit het boek. James Willis Sayre zal ook niet veel beter af geweest zijn.

Reisboeken schrijver Peter Moore heeft ooit de helft van de reis volbracht. Voor zijn boek: The wrong way home is hij van Londen naar Sydney gegaan, zonder gebruik van een vliegtuig. (erg vermakelijk boek)

Wat al niet mogelijk is. Als je een warme jas aantrekt en een rondje om de Noordpool loopt, ben je nog geen 5 minuten onderweg. Dat viel me op aan Verne: Fogg blijft op het noordelijk halfrond. Niks de wereld rond, alleen maar alle tijdszones doorkruisen. Dus, Verne's idee volgend, hoe dichter je bij een pool blijft, hoe korter je reis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100