Als je een vliegtuigkoffer sluit met het cijferslot, kan de douane de koffer dan nog makkelijk openen?

Ik kan me niet voorstellen dat ze alle koffers openbreken om - bij twijfel - de inhoud te controleren.

Toegevoegd na 6 minuten:
Ik bedoel met name de veiligheidscontrole voor het inladen.

Toegevoegd na 1 dag:
Inmiddels ben ik veilig geland en heb ook mijn koffer heel teruggevonden. Ik zocht vooral naar een antwoord of de douane de koffer eenvoudiger kon openen, dan simpelweg open te breken. Dat ze dat kunnen en mogen stond niet ter discussie, al is dat natuurlijk goed opgemerkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Elke TSA koffer koffer beschikt over een paar gaatjes. de douane beschikt over een speciale tang die past in die gaatjes waarmee je koffer zonder sleutels en cijfercombinaties te openen is. Niet elke koffer is een TSA koffer. "Speciale TSA-koffersloten Vanaf nu is er een oplossing voor dit probleem, en dat is een koffer of tas aan te schaffen met TSA slot. Dit slot kunt u voor uw vertrek gewoon op slot doen, en de medewerkers van TSA kunnen uw bagage gewoon openen, zonder het slot te beschadigen. Na inspectie van uw bagage, wordt het slot weer gesloten en is uw bagage weer keurig afgesloten. TSA-sloten zijn ondermeer verkrijgbaar bij de ANWB. Als u uw bagage van zo'n TSA-slot voorziet heeft u, de medewerkers van TSA en de Amerikaanse Douane m.b.t. het openen van uw bagage geen problemen meer." Indien een koffer niet i voorzien van een TSA slot en jij kan de koffer niet openen dan zal de koffer op jouw kosten worden geopend door een specialist of door het forceren van het slot.

Bronnen:
http://www.bagagespecialist.nl/page.php/TS...
http://www.infodouane.nl/index.php?view=it...

Toch wel ! Bepaalde landen hebben zich dat recht toegeeigend ! Bestemmingen binnen de EU Bij Europese bestemmingen is er geen douanecontrole en mag u de koffer op slot doen. Bestemmingen buiten de EU Naar nagenoeg alle bestemmingen buiten de EU kunt u de koffer gewoon op slot. Een uitzondering zijn de vluchten naar de Verenigde Staten. De douane moet voor die bestemming te allen tijde in de koffer kunnen kijken. Zit de koffer wel op slot, dan mag de douanebeambte het slot kraken.

Bronnen:
http://www.infodouane.nl/index.php?option=...

In de meeste gevallen zal de eigenaar van de koffer gevraagd worden om de koffer te openen, maar als dat niet mogelijk is mag de douane de koffer openbreken wanneer zij deze verdacht vinden.

Ik heb een TSA kofferband om mijn koffer gekocht bij de ANWB. Dan hoef ik mijn koffer niet op slot te doen maar kunnen ze met behulp van een speciale sleutel de koffer wel opendoen als ik naar de VS reis. Een vriendin van mij haar koffer is wel gewoon opengebroken en dat is natuurlijk erg zonde.

De controle geschiedt met honden, chemisch of via x-ray stralen. Ze hoeven de koffer helemaal niet te open. Zullen ze ook niet: veel te riskant i.v.m een boobytrap.

ze mogen hem bij twijfel zeker openen, ik heb het een keer meegemaakt dat men mijn koffer had geopend, ik had in bonbonschaaltje erin zitten die was redelijk goed verpakt, en vanwege de vorm van de schaal werd hij geopend, ik heb wel een aanklacht ingediend bij de luchthaven politie omdat ze mij eerst hadden moeten vragen de koffer te openen als ik dat geweigerd had mogen ze wettelijk openen. ik heb daarop wel een schadevergoeding ontvangen

Ik heb het met een vlucht af Finland gehad. Aansteker vergeten eruit te halen en bij aankomst op Schiphol bleek dat mijn koffer open was gemaakt. Cijferslot had ik er wel op, je kon zien dat de koffer open was geweest, maar ik had het 'geluk' dat er niets kapot was gegaan. Dit was 3 jaar terug en ik gebruik de koffer nog elk jaar weer ;-)

Uit ervaring weet ik dat ze in Amerika absoluut niet zullen schromen om de koffer te openen als ze erin willen. Is die op slot, dan zullen ze het slot forceren. In mijn geval reisde ik met een grote rugzak met daarom heen zo'n flightbag. Ik heb de flightbag bewust niet afgesloten met een slotje, ze konden de rits gewoon openen om de tas te bekijken, maar dat was blijkbaar teveel werk voor de Amerikaanse douane. Er werd een mes gebruikt om de flightbag open te snijden, dit heeft tevens de tent die op de rugzak vastgebonden zat beschadigd. Dus zo'n slotje zal ze ook echt niet tegenhouden.

Ja ze maken je koffer open bij twijfel ook als ze daarvoor het slot moeten kapot maken. Wij reizen altijd enkel met een kofferriem om onze koffers. Ze vragen je ook wel je koffer te openen maar dat is meestal bij aankomst op een vliegveld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100