kan je als meisje (19) alleen lopen in Port Elizabeth? (Zuid-Afrika). Mensen met ervaringen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan wel, maar is niet veilig. Zelfs als je een vrouw van ruim in de 30 bent, is het niet veilig om in de NACHT alleen over straat te gaan, overdag ben je wel veilig, zolang je niet op doodstille paadjes loopt. Toegevoegd na 1 minuut: In de nacht en laat in de avond is het dus niet verstandig om als vrouw alleen over straat te gaan. Je hoort vaak de verschrikkelijkste verhalen. Overdag ben je wel veilig.

ik ben er geweest, maar was niet alleen. ik was wel rond die leeftijd. denk dat je overdag nog wel alleen zou kunnen lopen. maar raadt het s avonds echt niet aan

In heel Zuid Afrika geldt dat het er niet echt veilig is. Ik heb zelf een aantal jaar daar verbracht, ben ook in PE geweest. Dit is een relatief rustige en veilige stad. Ik verwacht niet dat je wat zal overkomen. Het beste kan je bij je hotel / hostel / .. navragen wat de situatie is, en welke delen van de stad je wel en welke delen je niet kan binnenlopen.

Überhaupt is het niet vertrouwd om als 19 jarig meisje alleen door Zuid Afrika te lopen. Je bent zowiezo al een uitzondering tussen de Afrikaanse bevolking. Nu zullen er best plekken zijn waar het wel kan maar je moet het gevaar niet opzoeken. Neem een Afrikaan mee als je op stap gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100