Is een wietlucht in je tas een probleem voor de douane?

Mijn rugzak ruikt nog naar wiet, is het een probleem als ik deze meeneem naar het buitenland? Er zitten geen wietresten in de tas. Kan ik problemen verwachten bij de douane in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor de ouane is het geen probleem. Alleen een wiet"lucht" is niet strafbaar. Als je problemen wilt voorkomen, stap dan als eerste meteen naar de douane om aangifte te doen van wietlucht. Dat is minder "traumatisch" dan uit de rij gepikt te worden door een snuffelhond, om vervolgens met handboeien naar het inspectielokaal te worden geleid. Ze zullen alles grondig onderzoeken, en concluderen dat je geen verboden waar bij je hebt. Als je de taal niet spreekt, wijs dan naar je neus, snuif een paar keer, en wijs naar de betreffende tas ;-)

Je hebt weliswaar geen wiet bij maar het triggert wel zowel in Nederland als het land waar je naartoe gaat alle alarmbellen om je extra te controleren. Ik ga even niet uit van Nederland maar iedere luchthaven in het algemeen. 1. Je word er gegarandeerd uitgepikt voor een uitgebreide controle. Als ze het niet vertrouwen kan deze controle zo lang duren dat jij daardoor je vlucht gaat missen. (Die kosten zijn voor jezelf) 2. Als dan al aangetoond is dat het goed is en je het vliegtuig in komt dan zal kan je er vanuit gaan dat bij aankomst / overstap de kans zeer groot is dat je dat zelfde proces kan doorgaan. Ik weet niet waar je reis naartoe gaat maar in veel landen zoals Maleisië, Singapore kan 0,5 gram wiet al resulteren in de doodstraf. Wellicht is het beter om gewoon die tas te vervangen en die niet mee het vliegtuig in te nemen. Het scheelt je heel veel tijd en gedoe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100