Mag ik deze snorkelmes mee in het ruimbagage naar egypte?

(Ik heb hem ooit op de markt gekocht, als uit de antwoorden blijkt dat hij onder de wapenwet valt laat ik hem vernietigen)

Ik heb hier een mesje dat ik gebruik bij het snorkelen, je kan hem open en dicht klappen als een soort zakmes. Mag deze mee in het ruim bagage naar Egypte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Via https://www.schiphol.nl/nl/veelgestelde-vragen/ kun je komen op https://www.schiphol.nl/nl/pagina/voor-je-gaat-vliegen/ . Daar staat onder: 2. Wat mag ik meenemen in mijn handbagage? deze tekst: “Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml zijn geen probleem.” [...] en verderop: “Scharen, nagelvijlen en andere scherpe voorwerpen mogen alleen aan boord in ruimbagage. Kijk op de site van je luchtvaartmaatschappij om te zien hoe groot jouw handbagage mag zijn. Meer weten? Bekijk onze bagageregels (https://www.schiphol.nl/nl/pagina/bagageregels/ )” Daarin staat onder de kop “Wat mag er mee als ruimbagage?: Voor ruimbagage geldt dat vrijwel alles mee mag, behalve als het op de lijst van gevaarlijke zaken (https://www.schiphol.nl/nl/download/1492598696/3NgLeBzTh6OMaG88c0Os2K.pdf ) staat.” In die lijst staat dat allerlei scherpe voorwerpen, waaronder expliciet genoemd messen met een blad van meer dan 6 cm, niet binnen het beveiligde gebied en aan boord van luchtvaartuigen mogen komen. Kennelijk bedoelen ze daar het gebied in de pier of nabij de gate mee waarbinnen iedereen gefouilleerd of door het scannerpoortje heen is geweest, en waarvan de handbagage gecontroleerd is. Dat de voordien ingecheckte ruimbagage alsnog óók “aan boord van het luchtvaartuig” terechtkomt, maar dan onbereikbaar voor de passagiers, daar wordt hier even overheen gestapt. Conclusie: messen mogen wat het luchtvervoer betreft mee, mits in de ingecheckte ruimbagage. Of je in Nederland een bepaald mes(je) mag hebben moet je zelf nagaan in de wapenwet (Wet Wapens en Munitie): http://wetten.overheid.nl/BWBR0008804 Je bent uiteraard ook zelf verantwoordelijk om na te gaan wat je in Egypte allemaal wel en niet mag.

Bronnen:
http://www.allesovermessen.nl/vaste-en-zak...
https://www.schiphol.nl/nl/pagina/bagageregels/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100