mag je als boerenkind buiten de vakanties ook op vakantie van 2 week?

mijn familie, en ik dus willen graag dus op vakantie, de 2 week direct na de zomervakantie, zou dat mogen? en wij wonen dus op een boerderij, dus zoiets zou toch mogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is mogelijk om vrijstelling aan te vragen van de leerplichtwet wanneer ouders seizoensgebonden werk doen. In de bron staat hoe je dat aan kunt vragen. -- U mag uw kind niet meenemen op vakantie buiten de schoolvakanties. Doet u dit wel, dan overtreedt u de Leerplichtwet en bent u strafbaar. Kunt u geen vrij krijgen op uw werk tijdens de schoolvakantie? Dan kunt u 1 keer per schooljaar een verzoek indienen voor verlof buiten de schoolvakanties. Vrij buiten de schoolvakanties Soms kunt u geen vrij krijgen van uw werk tijdens de schoolvakanties. Bijvoorbeeld omdat u seizoensgebonden werk doet. Of omdat u dan piekdrukte heeft op uw werk. In dat geval kunt u een verzoek indienen voor verlof buiten de schoolvakanties: beroep op vrijstelling. ----

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/l...

Ja, je mag 1 keer per jaar op vakantie buiten de schoolvakanties, als dit in verband met het werk van je ouders niet anders kan. Nee, dit mag niet in de 2 weken direct na de zomervakantie. "Voorwaarden verlof buiten de schoolvakanties Uw kind kan alleen vrij krijgen als: - U kunt aantonen dat u door uw werk niet tijdens de schoolvakanties op vakantie kunt; - Het verlof niet in de eerste 2 weken na de zomervakantie valt; - Het gaat om een gezinsvakantie, die niet langer duurt dan 10 schooldagen."

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/l...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100