Valt krab onder vlees?

Ik kwam van een niet EU land en werd gecontroleerd door de douane. Ik had een discussie met de man want hij beweerde dat krabben onder vlees viel. Maar ik dacht dat krabben onder vis/visproducten/schaaldieren valt. Vorige keer terug van een reis werd ik ook gecontroleerd en de vrouw die me toen controleerde zei dat ik vis en dergelijke mee mocht nemen. Dus ik dacht deze keer dat ik krabben wel mocht meenemen, maar die zijn deze keer dus afgepakt. Alleen klinkt het mij niet goed in de oren dat m'n krabben zijn weggepakt omdat het 'vlees' is. Dus zijn krabben wel of geen vlees?

Weet jij het antwoord?

/2500

Krabben vallen onder de schaaldieren, net als garnalen en (rivier)kreeft. (bron) Schaaldieren -Kreeft (Zeekreeft, hoornkreeft, langoustine en rivierkreeft) -Garnalen (Hollandse en Noorse , kleine Aziatische en grote tropische garnalen, die ook bekend zijn als gamba’s) -Krab (bron)

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...
http://www.voedselallergie.nl/allergenen/s...

Een krab is dan wel geen vlees zoals wij onder vlees verstaan (afkomstig van een dier) maar hij bevat wel degelijk 'krabbenvlees' onder de schaal en in de kop en poten. We spreken dan ook over vissenvlees bij een vis. Een krab is een kreeftsoortige en leeft in zee en valt dan wel niet onder de vissoorten maar onder de schaaldieren. Douanebepalingen geven in het algemeen aan dat het verboden is om vers vlees, afkomstig van dieren in te voeren. omdat dit snel bederft. Neem ook nooit in een vliegtuig vlees, eieren, vis of zuivel mee, omdat dit onder bederfelijke waar valt en risico's voor de gezondheid meebrengt. Dit geldt ook voor schaaldieren of weekdieren, zij bevatten ook vlees dat geconsumeerd wordt. In landen die niet al te ver vliegen verwijderd zijn is het soms wel toegestaan om ook vis of schaaldieren mee te nemen, mits ze diepgevroren zijn of gerookt/gekookt/gedroogd, dus niet vers. Uiteraard dienen ze dan wel passend ingepakt te zijn om niet alsnog te ontdooien tijdens de vlucht. Het beste is het dan ook om altijd eerst te checken wat de douanebepalingen zijn in het land dat je wilt bezoeken.

Bronnen:
http://www.columbusmagazine.nl/nieuws/8119...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100