Is het verstandig of noodzakelijk om nu een reis naar Israël te annuleren?

Enkele maanden geleden, toen het daar nog relatief rustig was, hebben we een reis naar Israël geboekt. Die zal over 2 maanden plaats vinden. Maar door alle steekpartijen van de laatste weken wil mijn man niet meer. Het gereserveerde hotel kan ik zonder kosten afzeggen maar de vliegtickets zijn gekocht en kunnen niet geannuleerd worden.

Ik zeg steeds tegen mijn man dat bij alle onrust nog geen toerist is omgekomen en de meeste steekpartijen in Jeruzalem waren. Wij gaan naar Tel Aviv waar hij kennissen heeft.

Ik ben oud en heb een slechte gezondheid en daarom ben ik bang dat als ik die reis nu laat gaan het er nooit meer van gaat komen.

Zouden jullie zo'n reis annuleren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zouden jullie zo’n reis annuleren? Nee. Als je een reis annuleert naar Israël vanwege een incident had je hem nooit moeten boeken. Toegevoegd na 42 seconden: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_violent_incidents_in_the_Israeli%E2%80%93Palestinian_conflict,_January%E2%80%93June_2015 Toegevoegd na 2 minuten: Zoek ook even op Tel Aviv en dan Jerusalem op die pagina. Dat verlicht de stress wellicht wat. Toegevoegd na 5 minuten: Tel Aviv en Jeruzalem zijn niet te vergelijken. Gewoon niet qua veiligheid. Puur en alleen al vanwege de ligging (niet direct naast Palestijns gebied).

Als je man kennissen in Tel Aviv heeft vraag je hen toch gewoon om hun mening? Zij kennen de situatie van dichtbij, kunnen goed inschatten of het de laatste tijd onrustiger is en of jullie meer gevaar lopen dan gewoonlijk. Dat lijkt me beter dan hier om meningen vragen want de meeste GV gebruikers hebben de laatste maanden vermoedelijk net zo min als ik een voet in Israel gezet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100