Mag mijn Amerikaanse vriendin mee naar Nederland?

Ik heb een vriendin in Amerika die ik via het internet heb leren kennen. We zijn erg goede vrienden en afgelopen zomer heb ik haar bezocht in Amerika. Nu wil ik aankomend jaar weer gaan en heeft ze gevraagd of ze daarna mee kan naar Nederland voor mijn verjaardag en om een beetje van het land te zien. Nu is er alleen 1 probleem en dat is dat ik meerderjarig(20) ben en zij minderjarig(16) is. We hebben allebei op het internet gezocht, maar kunnen niet echt een duidelijk antwoord vinden over of dit nou wel of niet mag volgens de Nederlandse en Amerikaanse wetten. Zo staan er op verschillende websites dat je vanaf 15 jaar zonder begeleiding internationaal mag vliegen, maar staat er op andere sites dat je niet mag vliegen zonder familie of ergens anders dan naar familie.

Dus nog even kort mijn vraag: "Mag mijn 16-jarige Amerikaanse vriendin mee naar Nederland voor meerdere weken ondanks dat ik geen familie van haar ben?"

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan moet je Amerikaanse vriendin wel een eigen paspoort hebben, haar ouders moeten er mee akkoord zijn dat ze die aanvraagt (beide ouders moeten tekenen). Daarnaast moet je vriendin in het bezit zijn van een schriftelijke verklaring waarin beide ouders verklaren dat ze met jou en zonder haar ouders het land mag verlaten. Zonder die verklaring kun jij worden aangehouden voor ontvoering van een minderjarige. Het is voor je vriendin niet nodig om een visum aan te vragen voor een bezoek aan Nederland, wel moeten er nog minstens 2 vrije pagina's in haar paspoort zijn, moet het paspoort minstens 3 maanden langer geldig zijn dan haar geplande thuisreis en mag ze niet langer dan 90 dagen in Nederland blijven. Als je nog andere landen dan Nederland met haar wil bezoeken dan moet haar paspoort minstens 6 maanden geldig zijn vanaf het moment dat ze Nederland in komt (i.v.m. afwijkende regels in andere landen - die gaan er van uit dat ze ook echt 90 dagen blijft). Voorwaarde is wel dat je binnen de landen van het Schengenakkoord blijft (let op, de UK is wel lid van de EU maar geen lid van het Schengenverdrag, Zwitserland is weer geen lid van de EU maar wel een Schengenland)

Bronnen:
http://travel.state.gov/content/passports/...
http://travel.state.gov/content/passports/...
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100