Wat is het goedkoopste vakantieland?

Exclusief reiskosten naar de bestemming, dus puur recreatie en levensbehoeften.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met voorsprong het goedkoopste continent is volgens mij Azië. "Zodra je er aankomt, kan je er prima leven voor heel weinig geld. De titel van 'goedkoopste reisbestemming' varieert samen met de wisselkoersen, maar afhankelijk van de manier waarop je reist gaat die titel waarschijnlijk naar Indonesië, India of Nepal". "In die landen vindt je nog goedkope hotelkamers voor 3 dollar en voor 25 dollar kan u al luxueuze kamers vinden. Transport is er spotgoedkoop en voor een dollar of twee heb je er al een lekkere en gezonde maaltijd. En met uitzondering van de grote historische sites zal u ook weinig geld neertellen voor bezoeken." Goedkope landen per continent: Azië: Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Vietnam, India en Nepal Afrika en het Midden-Oosten: Marokko, Egypte en Jordanië Europa: Turkije, Bulgarije, Hongarije en Roemenië Latijns-Amerika: Guatemala, Honduras, Nicaragua, Bolivia, Peru, Ecuador en Argentinië

Oost Europeese landen met Macedonie als aanvoerder. c.a. 56% van het Europees gemmiddelde.

Thailand.Voor een dagloon hier kun je daar een week luxe leven.

Ethiopie, Sudan zijn erg goedkoop omdat je er vrijwel niets kunt krijgen. Dit antwoord geeft misschien wel aan dat je iets preciezer moet zijn in wat je aanvaardbare landen vindt. Europa of ook erbuiten? Wat versta je onder 'recreatie'?

Aan de lijst met goedkoopste landen binnen Europa kan ik Tsjechië toevoegen. Daar ga je met 3 man volledige uit eten voor zo'n 35 euro. En dan heb je gegeten en gedronken. Mijn dochter had dan ook nog een ijsje.

Sri lanka geweest hierbij vergeleken is zelfs oost europa nog duur

hongarije is ook heel goedkoop,vnl het eten en drinken

thailand kun je luxe wonen maar als je belgie ook leuk vind is dat het goedkoopst.

Binnen Europa: Kroatie Buiten Europa: Gambia

Duitsland is een goedkoop vakantieland. Eten en drinken voor 1 persoon voor nog geen 10 euro is geen uitzondering. Vakantiewoningen kun je er huren vanaf 150 euro per week.

In de meeste landen kun je het zo goedkoop maken als je zelf wilt, door simpelweg de toeristische trekpleisters te mijden. In Europa is Oost Europa relatief goedkoop, maar ook daar zijn zaken in toeristische gebieden (bijvoorbeeld Balatonmeer in Hogarije) nog behoorlijk prijzig. Hetzelfde geldt voor Zuid Oost Azië en Zuid en Midden Amerika. het goedkoopste land waar ik zelf ooit ben geweest was Cuba, in een kleiner stadje hebben we echt ons best moeten doen om met z'n tweeen meer dan €10 euro te besteden aan eten en drinken. Dat lag er deels aan omdat er nagenoeg niets op de kaart stond, maar ook omdat het echt niets kostte. Havana is daarentegen relatief duur, maar zeker ook betaalbaar.

bulgarije wij zijn er geweest 1 euro per pilsje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100