Kan je Cubaans geld invoeren?

Ik heb begrepen dat het verboden is om Cubaans geld in te voeren. Ik ga binnenkort op vakantie naar Cuba en om niet aan te sluiten bij de lange rij met mensen bij de luchthaven hadden ik gedacht een klein bedrag (€50,-) om te wisselen bij het GWK, en dit in mijn koffer te stoppen. En dan op mijn gemak de volgende geld te wisselen. Mijn vraag is "zou ik dan problemen krijgen bij de Cubaanse douane"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leuk bedacht maar je kan in Nederland geen CUC's halen moet je echt in Cuba doen. Maar dat kan op het vliegveld en toen ik er was zelfs in ons hotel

Ik ben al enkele malen in Cuba geweest. Ik kan ook zeggen dat Cuba ook een stuk toeristischer is geworden de laatste jaren. Met name in Varadero. Je kan makkelijk geld wisselen op het vliegveld maar ook in elk hotel. Bij de CADECA bank kan je over het algemeen ook terecht om euro's om te wisselen naar CUC, je moet dan wel je paspoort bij je hebben. Ook kan je hier contant geld ophalen met je VISA card, ook weer met je pincode en paspoort erbij. Mijn advies. Wissel gewoon in het hotel. Neem genoeg contant geld mee om leuke dingen te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100