Ik ga 23 november met mijn vriendin 24u naar Londen, hoe kan ik mij daar het beste vervoeren?

We komen s'ochtends aan om 9:00 in Londen Stansted, en pakken daar de bus naar Londen Centrum. Volgens mij is dat het goedkoopst, met de bus. Is het handig als we daar een 2 zone metro pas kopen oid? We hoeven niet alles te zien in Londen. We vertrekken de volgende ochtend weer om 8:30. Zijn er dingen die we perse moeten zien? Volgens mij is het overal kerst daar tussen 1 nov en eind december? Weet iemand de leukste kerstplekjes oid? Alvast heel erg bedankt! :)

Toegevoegd na 2 uur:
En als ik dan de bus heb genomen naar LONDON LIVERPOOL STREET. Kan ik daar dan beter een metro dag kaart kopen of beter een dag bus kaart, of dan toch een travel card voor al het openbaar vervoer. Liever zo goedkoop, maar toch efficient mogelijk..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Londen is behoorlijk groot, dus reizen met het openbaar vervoer is het handigst. De metro is vaak het snelst en goedkoopst. Voor kortere afstanden is de bus wel een goed alternatief. Misschien is een Hop-on, Hop-off bus wel geschikt voor jullie? Zie de website: http://eng.bigbustours.com/international/home.html Vanaf Londen Stansted is de bus inderdaad het goedkoopst, maar dan heb je wel een lange reistijd. Londen Stansted ligt behoorlijk ver buiten Londen en met de bus doe je er maar liefst 90 minuten over om in Londen te komen. De trein is dan een sneller alternatief. De snelste treinverbinding met London wordt uitgevoerd door de Stansted Express (45 minuten reistijd). Deze trein rijdt tot Liverpoolstreet station. De treinen vertrekken vanaf de luchthaven van 05.30 tot 00.30 uur (tot 01.30 uur op vrijdag en zaterdag). Als drie kwartier langer reizen geen probleem is, dan is de bus het geschikst! Zie ook de website: http://www.youropi.com/nl/londen/article/transfer-naar-de-stad-10 De bekendste bezienswaardigheden zijn: * Palace of Westminster / Big Ben * Buckingham Palace * Tower of Londen * Tower Bridge * Londen Eye * Westminster Abbey * Harrods (warenhuis) KERST: In november wordt de kerstverlichting in de stad al aangezet en worden de winkeletalages al helemaal in de kerstsfeer gebracht. Rond deze tijd worden ook verschillende tijdelijke ijsbanen in het centrum van Londen neergezet. Bij veel van deze ijsbanen is ook vaak een kerstmarkt de vinden. De ijsbanen zijn meestal gelegen op mooie locaties en bij bekende bezienswaardigheden. Dit jaar zijn ze o.a. bij de volgende locaties te vinden: * Londen Eye * Somerset House * Hyde Park * Natural History Museum * Tower of London * Hampton Court * Canary Wharf Elk jaar wordt de kerstverlichting aangezet in Regent Street. Hier zijn de meest spectaculaire winkeletalages te vinden. In Oxford street zijn een aantal grote warenhuizen met gigantische verlichting op hun gevel en op Trafalgar Square staat elk jaar een grote kerstboom. Zie ook de website: http://www.ditislonden.nl/evenementen/kerst-londen Bronnen: * http://www.londenvoorbeginners.nl/vervoerinlonden.htm#.VFpkaxt0zIU * http://eng.bigbustours.com/international/home.html * http://www.youropi.com/nl/londen/article/transfer-naar-de-stad-10 * http://www.londenvoorbeginners.nl/bezienswaardigheden.htm#.VFpkExt0zIU * http://www.londen-bezienswaardigheden.nl/ * http://www.ditislonden.nl/evenementen/kerst-londen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100