In welk land zitten de minste insecten?

Ik ga met een organisatie mee naar een ontwikkelingsland waar we gaan helpen. We mochten kiezen uit een paar landen die ons het leukst lijkt. Nou ben ik niet bang voor insecten maar vind het wel fijn als we ze zo min mogelijk tegenkomen. Dus vroeg ik me af in welk land de minste insecten, en dan bedoel ik vooral beestjes die ook bijten/steken (zoals muggen) van deze landen: Nepal, Tanzania, sri lanka, Oeganda en Nicaragua. Speelt de tijd van het jaar misschien nog een rol? En zo ja in welke tijd heb je dan de minste kans op die beestjes. Ook vroeg ik me af in welk(e) land(en) er geen sprake is van ebola. Alvast bedankt voor de reacties, groetjes!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het meest invloed op de hoeveelheid insecten heeft de temperatuur : insecten houden van warmte. Dus hoe kouder het land, hoe minder insecten. Naarmate een streek droger is zul je ook minder insecten treffen , maar echte woestijnen zitten ook niet in je rijtje. Wel zitten er in het regenwoud meer insecten dan daar buiten, en bijna al je landen liggen rondom de evenaar.....insectenparadijsjes dus. De beste kansen geef ik je voor Nepal. Op het noordelijk halfrond -ter hoogte van ergens tussen Frankrijk en Nederland zelfs - hooggelegen, gematigd klimaat ; de kans op allerlei vliegend en kruipend gespuis is daar statistisch gezien het kleinst. Toegevoegd na 4 minuten: De tijd van het jaar maakt voor insecten in tropische landen niet zo veel uit ; het is er nat en heet of droog en heet. Nepal is op zijn warmst subtropisch. In Afrikaanse landen loop je het grootste risico op Ebola (Tanzania, Oeganda), maar beiden zijn op dit moment geen risicogebied.

Bronnen:
http://www.travelmarker.nl/bestemmingen/az...

Het exacte antwoord op de door jou gestelde vraag luidt voor zover ik weet: in Groenland. Het is daar doorgaans koud (slecht voor insecten), er groeien geen / vrijwel geen bomen (ook niet goed voor insecten) en verder denk ik dat Groenland wel als ontwikkelingsland kan gelden. Hoewel het onder de Deense kroon valt, is het autonoom zodat Groenland wel als een echt land kan worden beschouwd. pas op: ik heb jouw vraag geinterpreteerd als een vraag naar de minste insectenSOORTEN. op Groenland komen wel degelijk muggen voor! ze brengen hier echter voor zover bekend geen ziekten over. geen idee of de ontwikkelingsorganisatie waarmee je in contact staat, ook in groenland actief is... en ook weet ik niet hoe leuk het daar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100