Levert een naam met accent in het paspoort problemen op?

We hebben een ticket geboekt en onze achternaam heeft een accent: een umlaut op de o. Een ö dus. We hebben ons gehouden aan het onderste randje op het paspoort (het scanrandje zeg maar) voor het intypen van de achternaam voor het ticket. In dit geval staat er ipv ö, 'oe'. Het trema wordt omgezet naar een 'e' achter de 'o'. In het ID idem.
Het ticket is al heel wat maanden geleden geboekt, maar inmiddels hebben we een nieuw paspoort aangevraagd, maar hier wordt er in het onderste randje niet meer 'oe' vermeld maar gewoon 'o'. Blijkbaar nieuw systeem.
Nu komt zeg maar de naam in het ticket niet meer overeen met het paspoort. Gaat dit problemen opleveren vooral ook omdat we naar de USA reizen? Ze zijn nogal fel soms dit soort dingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat de kans dat je problemen krijgt heel groot is. Ze gingen al raar kijken toen ik zei dat ze mijn naam niet goed uitspraken. Ik zou gaan proberen of je je tickets kan omzetten want Amerika is HEEL erg streng in namen

De naam in het paspoort moet precies het zelfde zijn als op het ticket anders ga je zeker problemen krijgen. Ik denk dat je een nieuw ticket moet laten printen en dat kan al gauw een paar honderd euro kosten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100