Kan je in de algarve aan de kust voor 5 a 10 euro p.p. eten?

Iemand vertelde me dat je in de algarve uit eten kan voor tussen de 5 a 10 euro pp incl drinken. En dat aan de kust. Is dat te mooi om waar te zijn of klopt dat. We gaan zelf naar quartera en willen graag weten waar we op moeten rekenen qua kosten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik spreek uit ervaring aangezien ik zelf regelmatig op vakantie ga in de Algarve. €5,- is erg laag maar voor €10,- kun je redelijk eten. 's Middags kun je meestal een dagmenu krijgen voor ongeveer €8,- met hoofdgerecht, nagerecht, 1 drankje en koffie/thee na. 's Avonds is het wat lastiger, maar zeker wel mogelijk als je ook dan voor de dagmenu's kiest. Daarbij geef ik je wel als tip dat je niet naar de typische toeristenrestaurants moet gaan. Daar red je het niet voor die prijs. Dus kies vooral voor de restaurantjes waar een tv aan de muur hangt, met tl-verlichting etc. Daar gaan de Portugezen zelf ook heen en het eten is er minstens even goed.

Aan de kust krijg je voor 10,00 en simpele maaltijd ; cotelette,sardines,omelette of een pizza of spaghetti,. Ga je de stad in , zul je bij een echte Portugees [geen touristen restaurant} een dagmenu kunnen krijgen met wijn en dessert voor ongeveer 7,oo. Als je goedkoop wilt eten, ga dan niet in een touristenrestaurant eten, maar een beetje achteraf. Dat kan ook heel gezellig,lekker en goedkoop zijn. Ik heb 17 jaar in Albufeira gewerkt en gewoond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100