Bij welk land hoort Gibraltar ?

Wij zijn het aantal landen aan het tellen waar we geweest zijn. Maar moeten we Gibraltar nou bij Spanje tellen of Engeland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gibraltar hoort bij Groot-Brittannië. Toegevoegd na 1 uur: Gibraltar is nu een “redelijk zelfstandige” staat, maar sommige bevoegdheden, zoals defensie en buitenlandse zaken, blijven de verantwoordelijkheid van de Engelse regering. Voor het Europese Parlement geldt Gibraltar als onderdeel van Zuidwest-Engeland.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/South_West_En...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gibraltar
https://www.gibraltar.gov.gi/

Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. Gibraltar werd in 1704 tijdens de Spaanse Successieoorlog door een Engels-Nederlandse troepenmacht op Spanje veroverd. Het gebied werd vervolgens in 1713 onder de Vrede van Utrecht "voor altijd" overgedragen aan Groot-Brittannië. Volgens de Gibraltarese grondwet van 2006 regelt Gibraltar zijn eigen zaken, hoewel sommige bevoegdheden, zoals defensie en buitenlandse zaken, de verantwoordelijkheid blijven van de regering van het Verenigd Koninkrijk.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gibraltar

Gibraltar is toch onafhankelijk sinds dit jaar?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100