Welke landen en steden zijn het meest homovriendelijk ter wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich kan een homoman of lesbische vrouw overal naar toe op vakantie. Het is alleen in veel landen niet veilig om openlijk homoseksueel gedrag te tonen. Er zijn landen waar homoseksualiteit door de wet verboden is, zoals Zimbabwe, Iran, Marokko en Egypte (zie ook vraag 16). Hoewel de overheid tegen toeristen vaak minder streng optreedt dan tegen inwoners, kun je daar toch beter je homoseksualiteit verbergen. Er zijn ook landen waar het weliswaar niet wettelijk verboden is maar waar de politie toch optreedt tegen homoseksueel gedrag. Als je niets doet dat erop wijst dat je een relatie met elkaar hebt (zoals hand in hand over straat lopen of zoenen in het openbaar), kan je op zich weinig overkomen. Maar er zijn ook verschillende vakantieoorden die homovriendelijk of zelfs homospecifiek zijn. Een aantal Europese en Noord-Amerikaanse steden staan bekend om hun homovriendelijkheid (Berlijn en San Francisco bijvoorbeeld). In die steden is veel te doen voor homoseksuelen. Ook op bepaalde Griekse eilanden kun je als vrouwen- of mannenstel gerust op een tweepersoonsbed rekenen, en verschillende homo- en lesbische stellen zijn vakantieboerderijen of pensions begonnen in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Portugal. Er zijn specifieke reisgidsen voor homoseksuelen en in sommige algemene reisgidsen staan ook hotels of pensions vermeld die gay friendly zijn. Zie: www.spartacusworld.com/gayguide.

Bronnen:
http://www.allesovergay.nl/vraag031.html

Nederland en Amsterdam

Seattle, Washington state!

Berlijn, Rome, Madrid, Barcelona, Parijs

Bronnen:
http://translate.google.nl/translate?hl=nl...

Op vakantie in Europa o.a. Ibiza en Tenerife. Vooral op Ibiza is iedereen zo lekker open-minded.

Parijs. Zelfs een hele wijk waar veel homo's wonen. Winkels, brasserietjes en cafes. De Marais (de wijk wordt 'gedeeld' met de Joden).

Turkije Istanbul grootste homo stad te wereld.!

Barcelona, Berlijn, en natuurlijk dé homostad van de wereld, San Francisco. Amsterdam is in dit rijtje helaas een has-been, tegenwoordig loop je daar weer reëel risico op geweld als je maar simpelweg met je vriend of vriendin hand-in-hand over straat loopt. En dat lijkt me een belangrijker graadmeter dan hoeveel gelegenheden er zijn waar je veilig afgeschermd van de buitenwereld openlijk gay kunt zijn.

Rio de Jainero !

Playa del ingles, Gran Canaria. En dan met name Yumbo shopping mall en het "gay" naaktstrand. HET uitgaanscentrum voor gay's. Ps: Wij als heterostel voelen ons er, vanwege de relaxte atmosfeer, ook goed op ons gemak!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100