Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen 'cabin crew' en steward(ess)?

Hallo,
Er zijn verschillende cursussen en opleidingen om zowel 'cabin crew' te worden (bijv. voor 2 tientjes hier: http://www.groupon.nl/deals/landelijke-deal/gg-careers-for-travel-com-nl-2/30138502?nlp=&CID=NL_CRM_1_0_0_328&a=1646 ) t/m volledige (HBO) opleidingen om een steward(ess) te worden, zoals hier: http://beroepen.tio.nl/steward/

Mijn vraag is: Betreft het dezelfde functie? Zo ja, waarom zou je er dan voor kiezen om een jarenlange HBO opleiding te volgen voor duizenden euro's als stewardess terwijl je met een paar tientjes binnen een paar maanden dat ook kan worden?

Ik weet dat de low-budget airlines niet of nauwelijks opleidingseisen vragen terwijl de duurdere maatschappijen (zoals KLM) wel vooropleiding eisen. (Ziehier: http://www.tio.nl/stewardess%5Freceptioniste%5Fhostess/toelating/functie%5Feisen%5Fstewardess/ ) Maar dat is gelijk het enige verschil wat ik kan zien.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Vakantie
2.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Volgens mij ís er geen verschil!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Antoni
10 jaar geleden
Dat lijkt mij helemaal juist. Op deze site http://www.nationaleberoepengids.nl/Purser staat bijvoorbeeld: "De Purser is eigenlijk het hoofd van de 'cabin crew' en geeft daarmee leiding aan stewards en stewardessen.".

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding