Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moeten katten altijd in het ruim van een vliegtuig mee?

Katten worden doodsbang in het ruim vaneen vliegtuig tussen andere dieren. Zijn er meer mogelijkheden?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Vakantie
2.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Een kat mee op reis nemen is al voor bijna geen enkele kat fijn.

De regels voor het reizen met honden en katten in het vliegtuig verschillen per luchtvaartmaatschappij. Er zijn drie mogelijkheden om deze huisdieren per vliegtuig te laten reizen: in de cabine, in het bagageruim of (zonder dat u het dier zelf begeleidt) op een aparte vlucht.

Voor het meereizen in de cabine gelden - als dit wordt toegestaan - strikte regels (oa. grootte van het huisdier en het verplicht gebruik van een kennel). Veel maatschappijen staan het reizen in de cabine niet toe en vervoeren huisdieren alleen in een kennel in het vrachtruim van het vliegtuig. Het vrachtruim waarin huisdieren worden vervoerd is altijd verwarmd en wordt onder normale druk gehouden.

Als u gaat reizen met een of meerdere huisdieren, neem dan altijd ruim van tevoren contact op met de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij kan u precies informeren over de regels en de kosten van het (huisdier)vervoer, en u kunt alvast aangeven dat u tijdens uw vlucht een huisdier wenst mee te nemen.

http://www.schiphol.nl/Reizigers/OpSchiphol/Bagage/HuisdierMeeOpReis.htm

Toegevoegd na 4 minuten:
Lees ook de tips hier: http://www.mainecoon.nl/nl/interactief/forum/showthread.php?tid=45561

KLM heeft waarschijnlijk alleen mogelijkheden voor Europese vluchten en je hebt dit gepost in Azié maar je kunt natuurlijk meer info vragen:
http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/pets/index.htm

transavia: http://service.transavia.com/app/answers/list/kw/mag%20ik%20een%20huisdier%20in%20het%20vliegtuig%20meenemen/sno/1/search/1/session/L2F2LzEvdGltZS8xMzcxOTY5OTY1L3NpZC9HSG9JcXJ0bA%3D%3D

http://dier-en-natuur.infonu.nl/diversen/20975-emigreren-en-reizen-met-je-huisdier-per-vliegtuig.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verschilt inderdaad per airline. Een dier in het ruim noemt men in jargon een 'AVIH' (spreek uit: Avie) een dier in de cabine noemt men een 'PETC' (spreek uit: Pet C)

Gewoon airline even bellen of mailen en deze termen roepen, dan kom je wel een eind.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding