Hoeveel kost het om met een gezin (2 volwassenen+2 kinderen), ongeveer 4 weken, met een camper door de Verenigde Staten te trekken?

Ik zou dit graag ooit eens willen doen, maar ik heb geen idee hoeveel dit zou gaan kosten. Wel al op websites gekregen maar daar kreeg ik toch niet zo'n heel duidelijk beeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kosten zijn heel erg afhankelijk van je reisperiode, of je lang genoeg van tevoren boekt en of je bereidt bent voor aanbiedingen te zoeken. Het kan dus wel kloppen dat je verschillende prijzen vindt. Ervan uitgaande dat je tijdens de schoolvakantie gaat: hoogseizoen.... Reken op minimaal €800 /pp voor de vlucht. Meerdere sites afstruinen en vroeg boeken kan lonen (maar niet té vroeg: januari is vaak de maand met aanbiedingen). Een camper kost je in het hoogseizoen al snel €3500 voor vier weken. Een wat grotere/luxe camper kan ook zomaar €5500 kosten... En in het laagseizoen maar €2100. Dan kost een RV park (niet te vergelijken met een Europesche camping: het is echt een parkeerplaats) je ook al snel $35 / nacht. Daarmee zijn je vaste kosten al minimaal $ 7680,=..... De overige kosten is maar net hoe gek je het maakt. Met een camper kan je gelukkig je eigen maaltijden koken, al zijn supermarkten in de VS relatief duur en restaurants relatief goedkoop. Dan nog entree gelden ($80 voor een annual park pass) en overige bestedingen (souvenirs, kleding bij de outlet mall ;-). http://forum.allesamerika.com/index.php http://www.grandcanyonlodges.com/trailer-village-705.html

Bronnen:
http://forum.allesamerika.com/index.php

Eur10.000 incl. vluchten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100