Welk gedenkteken staat voor het parlementsgebouw in Tbilisi?

Voor het parlementsgebouw in Tbilisi staat een gedenkteken. Wat is dit voor gedenkteken?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een gedenksteen voor de tragedie van 9 april 1989. Toen werd door het Rode Leger een protest van burgers in Tbilisi neergeslagen. Dat was destijds de hoofdstad van de Georgische Socialistische Sovjetrepubliek (onderdeel van de Sovjet-Unie). De tragedie leidde tot een sterkere Georgische roep om onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie, die voor het eerst ook door de Georgische Opperste Sovjet werd onderschreven. In Georgië geldt 9 april als nationale gedenkdag: de Dag van de Nationale Eenheid.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/April_9_tragedy

De tekst is een gedeelte uit de Grondwet van Georgië. Namelijk hoofdstuk 3, artikel 48: "Het parlement van Georgië is het hoogste representatieve lichaam van het land, dat de wetgevende macht beoefent, binnen- en buitenlands beleid bepaalt, controle uitoefent over de activiteiten van de regering binnen het kader van de grondwet, en andere machten kan uitschakelen".

Bronnen:
http://photographer.wn.com/bojana

Gedenksteen ter herinnering aan de 20 doden en honderden gewonden die tijdens de anti-Sjovet demonstratie zijn gevallen op 9 april 1989 --------------------------------------- Мемориальный камень установленный на месте гибели 9 апреля 1989 года участников митинга у Дома Правительства в Тбилиси.

Bronnen:
http://dreams-wings.do.am/news/gruzija_okt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100