Waarom gaan mensen met gebroken benen enz. in het gips met een vliegtuig naar huis gebracht en niet met een (aangepaste) bus?

Kan toch een stuk goedkoper met een bus? Ik hoor net op het nieuws dat 1200 mensen naar huis worden gevlogen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb zelf mijn rug gebroken en moest ook met het vliegtuig naar huis: een gipsvlucht (zo heet dat) is uiteindelijk goedkoper dan een bus te laten rijden als je voor 1200 mensen een bus moet laten rijden (max. 100 per bus + bus ombouwen) vanuit bijvoorbeeld Zwitserland word behoorlijk prijzig. en dan nog de benzine en een vliegtuig is veel comfortabeler dan een auto of bus en het duurt minder lang.

Die mensen zijn daarvoor verzekerd. Verder kan een gipsbeen niet horizontaal liggen in een bus op zo'n manier dat jij ook nog veilig en comfortabel zit. Daarnaast kan iemand niet naar de wc in een bus en ook niet zelfstandig in- en uit de bus en naar een wc. Een korte vlucht is dus veel geschikter in dat geval. Mijn zoon (gebroken been, gips tot aan lies, niet door de wintersport, toen 11 jaar) kon wekenlang niet zelfstandig naar de wc. Toegevoegd na 2 minuten: Naar aanleiding van de reactie over de gipsbus: daar worden dus 5 personen liggend in vervoerd. Dat kan natuurlijk wel maar het is wel een rit die langer duurt dan een chauffeur mag rijden en uiteindelijk zal het niet heel veel goedkoper zijn. Nogmaals: ze zijn er voor verzekerd, de verzekering betaalt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100