Kun je snorkelen in Varadero(Cuba) heeft iemand ervaring hier?

Weet jij het antwoord?

/2500

niet gevaarlijk maar wel eng zijn barracuda's, het zijn grote roofvissen die hun territorium bewaken en recht op je afkomen! gewoon rustig doorzwemmen. snorkelen is fantastisch en er zitten geen gevaarlijke wezens. er is bijna overal wel een plek om te zwemmen (meertjes, riviertjes, watervalletjes, zee) Je kunt zelfs een "zwemsafari" houden via grotten- helemaal te gek! Neem sandalen mee voor zee-egels en scherpe steentjes/ rotsen!

Voor zover ik het me kan herinneren van mijn bezoek aan Varadero in 2010, is het snorkelen zelf niets. Je zult wat van die "spijkervisjes" vinden, maar verder is er weinig te zien. Je kunt in de verschillende hotels wel snorkel excursies boeken. Die vinden plaats op een plek op zo'n drie kwartier rijden van Varadero (bij Coral Bay).

Wat je ook kunt doen (ik weet niet welk hotel je zit) is bellen naar Royal Hicacos hotel SANDELS, daar vragen naar Rony en hij is zeker een leuk gezelschap (al jaren, goed betrouwbaar dus) voor als jullie je hotel wel even gezien hebben en een avondje op stap willen. Ikzelf hou ervan de kant van de bewoners te leren kennen in een buitenland en niet met een hele dot toeristen een vlaggetje volgen. Wat ik ook aan kan raden (tenzij je het al eens in je leven gedaan hebt, dan is het geen must), is met dolfijnen zwemmen, wordt ook allemaal in je hotel geregeld. Als jullie alleen Varadero bezoeken (zonde!) en een dagje naar Havana willen wordt dat ook geregeld maar dan krijg je zo'n standaard tour, nou dat soort dingen, de Cubanen leren kennen, dat is Rony's 2de natuur. P.s. hij spreekt als één van de weinigen vloeiend engels.... ook altijd handig...... En doe hem de groetjes van mij.... Sietske Veel plezier!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100