Waarom zou iemand willen "reizen"?

Het leidt immers nergens heen. Je verdient er geen geld, plaatjes kun je op de computer zien en onbekende mensen kun je ook op de hoek van de straat vinden. Daarnaast heeft nederland genoeg culturen in huis waar je kennis mee kunt maken. Topografisch is de wereld overigens ook ontdekt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die tendens is tijdens de verlichting ontstaan. Het zou je persoon moeten vormen tot een beter mens door je geestelijke horizon te verbreden.

Om je te vergapen aan andere mensen, culturen, architectuur klimaat en andere elementen die een bepaald een land zijn indentiteit geeft. Om uiteindelijk naar huis te gaan en te zeggen; Oost west thuis best.

hoofdzakelijk het ontsnappen uit het dagelijkse leven, nieuwe dingen zien en ervaren verfrist de geest. Waar ontbijten mensen thuis nooit en op vakantie altijd? juist!

Ik heb deze vraag zelf in een breed, anoniem en objectief opgesteld marktonderzoek meegenomen, en het resultaat zal waarschijnlijk niet verbazen: 91% stelt voor het klimaat van de bestemming te gaan...

Iemand zou willen reizen om onderweg te zijn. Je kunt het onderweg zijn niet ervaren als je op dezelfde plek blijft. Het maakt niet uit waar de reis heen gaat, het gaat om het onderweg zijn. Deze drang kan komen uit ongerief over de plek waar iemand normaliter is, ofwel vluchtgedrag van je omgeving of jezelf.

Als je reist ervaar je het aan den lijve. Als je een berg op een plaatje ziet kun je geen inschatting maken van hoe hoog die berg werkelijk is. Als je er vlakbij staat kun je dat wel. Als ik moet kiezen waar ik wil zwemmen zou ik eerder voor helder water kiezen dan het vieze water waar we hier in ron dobberen. Nederland heeft inderdaad veel culturen maar als ik hier mensen ontmoet is dat niet in hun 'landcultuur'maar grotendeels aangepast aan de Nederlandse cultuur. Dus verschillende redenen om te reizen.

Reizen is je horizon verruimen, wegstappen uit je cocoontje, je kleine hebbedingen ,afstand nemen van kleingeestigheden, je open stellen voor andere mensen. reizen is als zwemmen op een hete zomerdag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100