Betalen turkije, en invoeren?

Hoe kan ik het beste betalen op mijn vakantie in Turkije. Kan ik beter pinnen of hier in nederland al geld omwisselen? En hoe zit het met kleding invoeren, zijn ze heel streng met controleren van nep merkkleding?

groeten,

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt in turkije prima met de euro betalen maar je kunt daar ook prima wisselen. Invoeren van nep artikelen is beperkt tot 3 en het invoeren van overige kleding is ook beperkt.

Bronnen:
http://www.turkije-info-site.nl/shopping-s...

Ik zag laatst op TV dat men op Schiphol maximum 3 namaakspullen per persoon tolereert, hoewel je in principe geen enkel namaakartikel mag meenemen. Heb je meer dan 3 namaalartikelen bij worden ze allemaal in beslag genomen. Is ongeveer hetzelfde als met wiet in Nederland, in principe mag je geen planten hebben, maar tot 5 stuks zien ze door de vingers. En wat dat geld betreft zou ik even navragen bij je Nederlandse (of Belgische) bank.

Sinds de euro in waarde is gedaald, is het niet meer aantrekkelijk in Turkije met de euro te betalen, je kunt in Turkije wel bij de banken en wisselkantoren wisselen, dus dat hoeft niet in Nederland. Er wordt veel koffercontrole op Schiphol gedaan, je mag 3 stuks imitatiemerkkleding bij je hebben, oud of nieuw, de labels eraf knippen werkt ook niet meer, dus hou je aan de regels, dat scheelt een hoop geld en ergenis.

Het goedkoopste is Euro's van hieruit meedoen en ginder wisselen naar TL. Let erop dat u in de grote winkelstraten naar een wisselkantoor gaat waarop vermeld is dat ze GEEN commissie aanrekenen, de concurrentie is daar zo groot dat u daar voordeel kan mee doen en een betere koers zal hebben dan in de banken. Als u ginder Euro's of Turkse Lyra's uit muur haalt betaald u transactie kosten. Als u ginder met Euro's betaald kan ik u verzekeren dat zij voor u zullen rekenen en een voor u slechte wisselkoers zullen hanteren. Toegevoegd na 2 minuten: Met nepmerken moet u zeker opletten want men is hier bijzonder streng geworden. 3 st per persoon en dan nog best uit de verpakking halen, als die er al inzit.

In Turkije kun je alleen op heel beperkte zeer toeristische plekken met euros terecht. Je betaalt dan vaak wel meer dan wanneer je met Turkse liras betaald had. Geld wisselen in Nederland is een slecht idee, dat is duur. Beter kun je in Turkije je euros omwisselen of bij een automaat pinnen. Pinnen kost eenmalig transactiekosten wegens pinnen in het buitenland (afhankelijk van je bank 2 a 3 euro) dus als je pint in Turkije dan kun je het beste van te voren bepalen wat je ongeveer uit wilt geven en dat bedrag in één keer pinnen. Het is wel handig altijd wat eurobriefjes op zak te hebben, een 10 euro briefje per persoon voor het visum in ieder geval. Als je nepkleding mee terug neemt dan kun je het het beste uit de verpakking halen, aantrekken en/of vuil in de koffers meenemen. Dat het er niet als handelswaar uitziet zegmaar. En niet te veel. De kans dat je bij terugkomst gecontroleerd wordt is niet zo groot, maar als je gecontroleerd wordt en je hebt teveel (meer dan drie afgaane op eerdere antwoorden) spullen bij je dan is dat zonde. Vertellen dat je het in Nederland gekocht hebt kan ook helpen, al hebben ze daar meestal geen boodschap aan. Ik ben van de vijf keer dat ik terugkwam uit Turkije maar eenmaal gecontroleerd (de bagage) maar gelukkig konden ze niks vinden om af te pakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100